-3.55 -0.37 -0.37 0.24 -2.33 1.71 -0.98 2.94 1.59 2.69 0.00 2.45 -1.84 3.43 -1.47 3.67 -1.71 3.43 -1.84 2.94 -0.73 7.59 -2.57 2.94 -3.31

BASHKIA VORË

Qarku:
Tiranë


Qendër bashkie:
Qyteti i Vorës


Sipërfaqja:
82.72 Km katrorë


Popullsia:
36230 banorë


Kryetar bashkie:


Numri i anëtarëve të këshillit bashkiak:
21


Njësitë administrative:
Vorë, Prezë, Bërxullë


Faqja zyrtare e internetit:
http://bashkiavore.gov.al/


PROFILI I BASHKISË

Bashkia e re e Vorës shtrihet në Shqipërinë qendrore dhe kufizohet në veri me bashkinë Krujë, në lindje me bashkinë Kamëz, në jug me bashkinë Tiranë, në jug-perëndim me bashkinë Shijak dhe në lindje me bashkinë Durrës. Sipas Censusit të vitit 2011, në territorin e bashkisë së re Vorë ka 25,511 banorë ndërsa sipas Regjistrit Civil ka 36,230 banorë. Me një sipërfaqe prej 82.72 kilometrash katrore, densiteti i popullsisë është 438banorë km2. Bashkia e re përbëhet nga tre njësi administrative. Në këtë bashki ka një qytet dhe 18 fshatra. Bashkia e re e Vorës shtrihet në kryqëzimin kryesor rrugor të Shqipërisë ku lidhet Tirana me Durrësin dhe veriu me jugun e vendit. Për rrjedhojë, në territorin e kësaj bashkie janë vendosur një pjesë e rëndësishme e industrisë së lehtë dhe të ndërtimit ndërsa bujqësia është përqendruar në disa produkte me vlerë të lartë të shtuar si lulet. Në Bashkinë e Vorës janë të regjistruara mbi 800 biznese të mëdha.Në ish-komunën Prezë gjendet një kala mesjetare e cila përbën në resurs të vogël turistik.