DALJET NË MEDIA

LOCAL GOVERNMENT IN ALBANIA- Status Report 2023
14 Maj, 2024
LOCAL GOVERNMENT IN ALBANIA- Status Report 2023
Author: Agron Haxhimali Collaborators: Aida Cacaj, Margarita Buxhaku, Blerina Xhani This publication was prepared by the Institute for Municipalities of Albania and with the financial support of Gjoka Construction, Alfam Construction, Select Hill Resort, Botime M&B and Kavaja Municipality. The board, the technical secretariat and collaborators of the Institute for Municipalities of Albania thanks the...
QEVERISJA VENDORE NË SHQIPËRI- Raport mbi situatën aktuale 2023
14 Maj, 2024
QEVERISJA VENDORE NË SHQIPËRI- Raport mbi situatën aktuale 2023
Autor: Agron Haxhimali Bashkëpunëtorë: Aida Cacaj, Margarita Buxhaku, Blerina Xhani   Ky publikim është përgatitur nga Instituti për Bashkitë e Shqipërisë dhe me mbështetjen financiare të Gjoka Konstruksion, Alfam Contruction, Select Hill Resort, Botimet M&B dhe bashkia Kavajë. Bordi, sekretariati teknik dhe bashkëpunëtorët e Institutit për Bashkitë e Shqipërisë vlerësojnë mbështetjen financiare dhe falenderojnë shumë...
Innovative Diversity Management and Inclusion Strategies for European Towns – IDIMAE
26 Prill, 2024
Innovative Diversity Management and Inclusion Strategies for European Towns – IDIMAE
INDIMAE was implemented as a participative and innovative networking project, anchored in the social, economic and political reality of the EU, seeking to establish a pan-European network of towns, working together on improving diversity management and minority rights protection in European towns. The INDIMAE Network worked to address the challenges of all European societies and...
Local Alliance urges EU to stay the course on Green Deal implementation
22 Prill, 2024
Local Alliance urges EU to stay the course on Green Deal implementation
We, the European networks of local and regional governments, representing cities and regions ranging from the smallest rural towns to the largest metropolitan capitals across all EU Member States, wish to underscore the importance of staying on course to implement the European Green Deal under this and next mandates of the European Commission. European local...
Propozime për rritje të buxhetit për Bashkitë.
6 Mars, 2024
Propozime për rritje të buxhetit për Bashkitë.
Propozime për rritje të buxhetit për Bashkitë. Instituti per Bashkitë e Shqipërisë si një nga aktoret profesional dhe teknik në fushen e pushteti vendorë,i adreson parlamentit disa kërkesa për ndryshim të projekt buxhetit për vitin 2024 për pushtetin vendorë. IBSH vlërson dhe mirëkupton të gjitha përpjekjet pozitive, sikunder mirëkupton vështiresi dhe potencialin e mundësive në...
Qëndrimi i Institutit për Bashkitë mbi Buxhetin 2024
6 Mars, 2024
Qëndrimi i Institutit për Bashkitë mbi Buxhetin 2024
Buxheti vendor 2024, në emër të çdo banori do të shpenzohen 25 mijë e 771 lekë. Drejtori iInstitute for Albanian Municipalities Agron Haxhimali analizon #buxhetin2024 per #bashkite dhe propozimet e bera per rritje te buxhetit te bashkive. 1-Buxheti per mbrojtje nga zjarri nga 1 546 805 i planifikuar të shkoj 3.000.000 2-Buxheti per administrimin e...
TACSO
6 Mars, 2024
TACSO
MED Talks
6 Mars, 2024
MED Talks
COP28
6 Mars, 2024
COP28
IAM and ALDA
6 Mars, 2024
IAM and ALDA
Strong Towns
6 Mars, 2024
Strong Towns
UNDRR
6 Mars, 2024
UNDRR
Energy Cities
6 Mars, 2024
Energy Cities
Meeting with the Minister of Local Government Mr. Arbian Mazniku.
6 Mars, 2024
Meeting with the Minister of Local Government Mr. Arbian Mazniku.
Takim me Ministrin e Pushtetit Vendorë zotin Arbian Mazniku. Drejtori i Institutit për Bashkitë z. Agron Haxhimali dhe Dr. Klaus Fiesinger, Drejtor Rajonal për Evropën Juglindore të Fondacionit Hanns Seidel zhvilluan një takim pune me Ministrin Mazniku. Ministri rezervoi një takim shumë të mire dhe profesional. Në fokus të bisedimeve ishte bashkepunimi për çeshtje që...
Rezoluta vjetore mbi raportet e Komisionit për Shqipërinë
6 Mars, 2024
Rezoluta vjetore mbi raportet e Komisionit për Shqipërinë
Instituti për Bashkitë e Shqipërisë kontribuan dhe mbeshtet pa hezitim zhvillimin dhe demokratizimin e vendin. Ne, punojme per avancimin e reformava publike qofte ato qendrore apo lokale, ne cdo sektor jetik per vendin, duke qen pjesmarres, duke ndare mendime,opinione, kritika dhe qendrime se si zhvillohet jeta politike,administrative dhe ekonomike dhe proceset e integrimit ne vend....
takim me Kryetarin e Bashkise Konya Büyükşehir Belediyesi njekohesisht President i Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities Uğur İbrahim Altay
6 Mars, 2024
takim me Kryetarin e Bashkise Konya Büyükşehir Belediyesi njekohesisht President i Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities Uğur İbrahim Altay
Drejtori i Institute for Albanian Municipalities z.Agron Haxhimali ne takim me Kryetarin e Bashkise Konya Büyükşehir Belediyesi njekohesisht President i Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities Uğur İbrahim Altay i uroi fushate te mbare dhe fitore ne zgjedhjet e 31 Marsit.
Interreg Euro-MED Programme
6 Mars, 2024
Interreg Euro-MED Programme
Interreg Euro-MED Programme Po kërkoni të zgjeroni horizontet tuaja apo thjesht jeni kurioz për atë që është bërë në Mesdhe? 🚀Atëherë ëdhtë Udhëzuesi për ju! Në “Udhëzuesin e MED për Eksploruesit e Qëndrueshëm”, do të gjeni mjete, baza të të dhënave, trajnime, raporte, etj. për të gërmuar në ato tema. Me nje perkthim te thjeshte...
Role of Municipalities in the green skills!
6 Mars, 2024
Role of Municipalities in the green skills!
Role of Municipalities in the green skills! This Workshop on green skills is organised by the Union for the Mediterranean (UfM) and hosted by the International Centre for Advanced Mediterranean Agronomic Studies at their Zaragoza campus on 1 and 2 February 2024. This initiative has been co-created with the collaboration of the CIHEAM Zaragoza expert...
Alexandria , and Tirana , will be the first-ever Mediterranean Capitals of Culture and Dialogue in 2025
6 Mars, 2024
Alexandria , and Tirana , will be the first-ever Mediterranean Capitals of Culture and Dialogue in 2025
Alexandria , and Tirana , will be the first-ever Mediterranean Capitals of Culture and Dialogue in 2025. The initiative, endorsed by the UfM’s 43 Member States, seeks to honour the region’s diversity while also promoting mutual understanding with a yearlong programme of cultural and educational activities in each city. EU Neighbourhood & Enlargement #EU4Culture Union...
15 years since the first ever Covenant of Mayors
6 Mars, 2024
15 years since the first ever Covenant of Mayors
Today we are celebrating 15 years since the first ever Covenant of Mayors ceremony, launching the initiative, on 10 February 2009 Since, the movement has grown: thousands of cities and town across Europe have committed to ambitious climate action, driving Europe’s transition from the bottom-up. Now, it’s time to reassert mayors’ protagonist role in implementing...
Mbështetje-Shkëmbim-Promovim. Municipality for Municipality
6 Mars, 2024
Mbështetje-Shkëmbim-Promovim. Municipality for Municipality
Mbështetje-Shkëmbim-Promovim. Kavaja dhe Tetova janë dy qytete të cilat kanë pasur marrëdhënie të hershme shumë të ngushta tregtare dhe kanë të përbashkët dashurinë dhe respektin ndaj traditës. Kryetari i Komunes Totove z. Bilall Kasami te cilen e falenderoj per gadishmerin qe tregoj per te vendosur ura te reja lidhjeje me Bashkia Kavajë, ishte ne nje...
IAM and TDBB
6 Mars, 2024
IAM and TDBB
Drejtori i Institute for Albanian Municipalities Agron Haxhimali me Kryetarin e bashkisë Zeytinburnu-İstanbul zotin Ömer Arısoy gjate takimit te bordit te Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities.. Çiftelia me flamurin ishte dhurata qe ai e pelqeu shume.
Working meeting at the offices of United Cities & Local Governments Middle East & West Asia Uclg-Mewa
6 Mars, 2024
Working meeting at the offices of United Cities & Local Governments Middle East & West Asia Uclg-Mewa
Working meeting at the offices of United Cities & Local Governments Middle East & West Asia Uclg-Mewa Director of the Institute for Albanian Municipalities Mr. Agron Haxhimali together with the Mayor of the Union of Municipalities Dannieh, Deputy Ombudsman of UCLG-MAWA, Mohamed Saadieh we met the president of UCLG MEWA Mr. @Mehmet Duman President Duman...
10 years since the Territorial Reform – what was expected and what was achieved?10 vite nga Reforma Territoriale- çfar u prit dhe çfar u arrit?
6 Mars, 2024
10 years since the Territorial Reform – what was expected and what was achieved?10 vite nga Reforma Territoriale- çfar u prit dhe çfar u arrit?
[English below] 10 vite nga Reforma Territoriale- çfar u prit dhe çfar u arrit? Ne tryezen me ekperte te organizuar nga Partia Lirise ishte i ftuar edhe Agron Haxhimali Drejtori i Institute for Albanian Municipalities i cilin ne prezantimin e tij nder te tjera ngriti disa ceshtje: 1-nevojen per ta pare ceshtjen e pushtetit vendor...
Institute for Albanian Municipalities është anëtari i ri i Fondacioni Anna Lindh – ALF – Rrjeti Shqiptar.
6 Mars, 2024
Institute for Albanian Municipalities është anëtari i ri i Fondacioni Anna Lindh – ALF – Rrjeti Shqiptar.
Institute for Albanian Municipalities është anëtari i ri i Fondacioni Anna Lindh – ALF – Rrjeti Shqiptar. Instituti është një organizatë e shoqërisë civile, që punon në fushën e demokracisë, qeverisjes dhe integrimit. Për të mësuar më shumë mbi profilin e tyre, ju ftojmë të shfletoni faqen web: https://iam.org.al/ #WeAreALF #newmembers #albaniannetwork #IAM #democracy #governance...
Impact of Territorial Reform
6 Mars, 2024
Impact of Territorial Reform
On News24 tv, in the Sinteze show with moderator Brenton Kotorri, we debated the effect of the territorial reform and whether the municipalities are failing. I emphasized to the public that: – municipalities are public institutions and as such do not go bankrupt (as usually happens with business) – their financial difficulties require longer management...
Institute for Albanian Municipalities/Instituti për Bashkitë e Shqipërisë is member of the ACR+ | Association of Cities and Regions for sustainable Resource management
6 Mars, 2024
Institute for Albanian Municipalities/Instituti për Bashkitë e Shqipërisë is member of the ACR+ | Association of Cities and Regions for sustainable Resource management
Good news. Institute for Albanian Municipalities/Instituti për Bashkitë e Shqipërisë is member of the ACR+ | Association of Cities and Regions for sustainable Resource management . ACR+ is an international network of cities and regions sharing the aim of promoting a sustainable resource management and accelerating the transition towards a circular economy on their territories...
Gëzuar festave fundvitit dhe një Vit të Ri të mrekullueshëm – 2024
9 Janar, 2024
Gëzuar festave fundvitit dhe një Vit të Ri të mrekullueshëm – 2024
Dear Partners, Happy Holiday Season and a wonderful New Year – 2024 Gëzuar festave fundvitit dhe një Vit të Ri të mrekullueshëm – 2024  
Membership to ALDA, European Association for Local Democracy
9 Janar, 2024
Membership to ALDA, European Association for Local Democracy
Ref: Membership to ALDA, European Association for Local Democracy Dear Mr Haxhimali, In my capacity as President of ALDA, the European Association for Local Democracy, it is with great pleasure that I welcome the Institute for Albanian Municipalities to our network of members. In light of our historic cooperation, the Governing Board of ALDA congratulates...
DIVERSITY MANAGEMENT IN EUROPEAN TOWNS: WHERE DO WE STAND
23 Nëntor, 2023
DIVERSITY MANAGEMENT IN EUROPEAN TOWNS: WHERE DO WE STAND
PARTICIPATORY DEMOCRACY, INCLUSION AND HUMAN RIGHTS AS GUIDING NORMS OF LOCAL GOVERNANCE IN EUROPE Local authorities are essential to protecting and promoting human rights. They set laws, policies, and programmes that most directly impact people’s lives. Human rights duties of local government follow the classical tripartite typology of States’ human rights obligations, namely, the duty to...
Rekomandime të Institutit për Bashkitë mbi Projekt Buxhetin e Shtetit për vitin 2024
21 Nëntor, 2023
Rekomandime të Institutit për Bashkitë mbi Projekt Buxhetin e Shtetit për vitin 2024
Lënda: Rekomandime të Institutit për Bashkitë mbi Projekt Buxhetin e Shtetit për vitin 2024 Drejtuar: Komisionit të Ligjeve, Kuvendi i Shqipërisë Instituti per Bashkitë e Shqipërisë si një nga aktoret profesional dhe teknik ne fushen e pushteti vendore, duke ju falenderuar per bashkepunim e vazhdueshme ju prazanton disa kerkesa per ndryshim te projekt buxhetit per...
The project “IPLAY: Internet Access for Participation, Learning and Active Youth”
12 Korrik, 2023
The project “IPLAY: Internet Access for Participation, Learning and Active Youth”
The project « IPLAY: Internet Access for Participation, Learning and Active Youth» was funded with the support of the European Union under the Programme “Europe for Citizens”. Strand 2 – Measure 2.2 “Networks of Towns” 6 events have been carried out within this project: Participation: The event involved 53 citizens including 37 participants from the...
Qeverisja Vendore në Shqipëri 2022- Raport mbi situatën aktuale
9 Qershor, 2023
Qeverisja Vendore në Shqipëri 2022- Raport mbi situatën aktuale
Autor: Agron Haxhimali Bashkëpunëtorë: Aida Cacaj, Margarita Buxhaku dhe Blerina Xhani Ky publikim është përgatitur nga Instituti për Bashkitë e Shqipërisë dhe me mbështetjen financiare të Fondacionit Hanns Seidel, Shqipëri. Ky botim pasqyron opinione dhe qëndrimet e Institutit të Bashkive dhe jo domosdoshmërisht të Fondacionit Hanns Seidel. Autorët garantojnë pasqyrimin me korrektësi të të dhënave...
I-PLAY: Aksesi në internet për pjesëmarrje, per të mësuar dhe per të rinjtë aktivë
8 Qershor, 2023
I-PLAY: Aksesi në internet për pjesëmarrje, per të mësuar dhe per të rinjtë aktivë
“I-PLAY: Aksesi në internet për pjesëmarrje, per të mësuar dhe per të rinjtë aktivë” është një nismë 24 mujore, e krijuar nga 9 partnerë nga 7 vende të BE-së (Italia, Portugalia, Franca, Belgjika, Rumania, Lituania, Greqia) dhe 1 fqinj (Shqiperia) , me synimin për të krijuar një rrjet organizatash dhe qytetesh, për t’i dhënë zë...
Shkëmbimi Peer to Peer
8 Qershor, 2023
Shkëmbimi Peer to Peer
Mbështetja e reformave të bazuara në prova dhe solidaritetin për Ukrainën. Z. Agron Haxhimali, drejtor ekzekutiv i Institutit për Bashkitë Shqiptare mori pjesë në “Shkëmbimet e kolegëve dhe takimin e CLO të NALAS: Rrjeti i Asociacioneve të Autoriteteve Lokale të Evropës Juglindore në Bruksel. Në kuadrin e programit të Partneritetit Lindor #PLATFORMA, NALAS do të...
Projekti EC-NET (European Citizenship Network of Towns)
21 Dhjetor, 2022
Projekti EC-NET (European Citizenship Network of Towns)
The project « European Citizenship Network of Towns (EC-NET)» was funded with the support of the European Union under the Programme “Europe for Citizens” Strand 2 – Measure 2.2 “Networks of Towns” 6 events have been carried out within this project: Event 1 Participation: The event involved 28 citizens, including 3 participants from the city...
Thirrje për projekt propozime: Realizimi i projekteve të vogla në fushat e energjisë, mbrojtjes së klimës dhe transportit
7 Korrik, 2022
Thirrje për projekt propozime: Realizimi i projekteve të vogla në fushat e energjisë, mbrojtjes së klimës dhe transportit
Thirrje për projekt propozime: Realizimi i projekteve të vogla në fushat e energjisë, mbrojtjes së klimës dhe transportit Tranzicioni i energjisë EU4: Konventa e Kryetarëve të Bashkive në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi Shoqata e Bashkive të Shqipërisë është duke mbështetur zbatimin e projektit: Tranzicioni energjetik EU4: Konventa e Kryetarëve të Bashkive në Ballkanin Perëndimor dhe...
Qeverisja Vendore 2021
21 Maj, 2022
Qeverisja Vendore 2021
Autor: Agron Haxhimali Bashkëpunëtorë: Aida Cacaj, Margarita Buxhaku dhe Blerina Xhani Ky publikim është përgatitur nga Shoqata e Bashkive të Shqipërisë dhe me mbështetjen financiare të Fondacionit Hanns Seidel, Shqipëri. Ky botim pasqyron opinione dhe qëndrimet e Shoqatës së Bashkive dhe jo domosdoshmërisht të Fondacionit Hanns Seidel. Autorët garantojnë pasqyrimin me korrektësi të të dhënave...
Takim mes Kolegësh🇦🇱🇮🇶
27 Prill, 2022
Takim mes Kolegësh🇦🇱🇮🇶
Delegacioni Shqiptare vizitoj dhe Marshlands ne Irak.Nje mrekulli e natyres. قسم الاعلام والاتصال الحكومي في ديوان محافظة ميسان The Mesopotamian #Marshes, also known as the Iraqi Marshes, are a wetland area located in Southern Iraq and Southwestern Iran. Historically the marshlands, mainly composed of the separate but adjacent Central, Hawizeh and Hammar Marshes, used to...
RFQ-1: Construction works for the implementation of the detailed technical design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan.
26 Prill, 2022
RFQ-1: Construction works for the implementation of the detailed technical design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan.
Albanian Association of Municipalities kindly requests your quotation for the provision of works and goods as detailed in Annex 1 of this RFQ. This Request for Quotation comprises the following documents: Section 1: This request letter Section 2: RFQ Instructions and Data         Annex 1: Scope of Works (SoW)           Annex 2: Quotation Submission Form                                 Annex 3:...
Terms of Reference for External Consultancy
14 Shkurt, 2022
Terms of Reference for External Consultancy
TERMS OF REFERENCE for EXTERNAL CONSULTANCY Rural Development / LEADER expert consultant Under the Programme ‘Supporting Recovery and Stability in Iraq through Local Development’ Funded by the European Union and Implemented by UNDP, the Association of Albanian Municipalities is carrying out the project titled Peer-to-Peer Cooperation with Iraqi Governorate – Missan and Albanian Association of...
Projekti “Fondi Rajonal i Zhvillimit për Evropën Juglindore – Energjia, Transporti dhe  Mbrojtja e Klimës (ORF-ETC)” në komponentin e tij
8 Shkurt, 2022
Projekti “Fondi Rajonal i Zhvillimit për Evropën Juglindore – Energjia, Transporti dhe Mbrojtja e Klimës (ORF-ETC)” në komponentin e tij
“Promovimi i shkëmbimit rajonal për zbatimin e planeve të qëndrueshme të lëvizshmërisë urbane në vendet e Ballkanit Perëndimor (ProSUMP)” Thirrje për propozim: Pjesëmarrja në kuadër të “Promovimit të shkëmbimit rajonal për zbatimin e planeve të qëndrueshme të lëvizshmërisë urbane në vendet e Ballkanit Perëndimor (ProSUMP)’’. Lidhur me komponentin e projektit: Projekti ORF-ETC “Promovimi i shkëmbimit...
Manual/ Lokalizimi i Axhendës 2030
17 Janar, 2022
Manual/ Lokalizimi i Axhendës 2030
Autorë: Agron Haxhimali dhe Aida Cacaj, Shoqata e Bashkive Ky publikim është përgatitur nga Shoqata e Bashkive të Shqipërisë dhe me mbështetjen financiare të Fondacionit Hanns Seidel, Shqipëri. Ky botim pasqyron qëndrimet e Shoqatës së Bashkive dhe jo domosdoshmërisht të Fondacionit Hanns Seidel. Autorët garantojnë pasqyrimin me korrektësi të të dhënave të marra nga materialet...
Gezuar Festat
31 Dhjetor, 2021
Gezuar Festat
Municipal Infrastructure Asset Management in SEE,
31 Dhjetor, 2021
Municipal Infrastructure Asset Management in SEE,
🇦🇱LGA team and resp. from Tirana and Lezha municipality today, at the workshop on target municipalities started to develop their Asset Management Action Plans for key municipal assets, such as: kindergartens, municipal buildings, gas systems… @UNDESA UNOPS United Nations Capital Development Fund (UNCDF) Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH #NALAS #localgovernment #assetmanagement Shoqata e...
LGAs’ role in the Covenant of Mayors
31 Dhjetor, 2021
LGAs’ role in the Covenant of Mayors
#NALAS members from the Western Balkans and Turkey meet in Tirana and online to discuss NALAS’ and LGAs’ role in the Covenant of Mayors. We have lobbied for #CoM for our region for a long time and have the vision to grow it into a strong movement for a greener region, as of today. #energyefficiency...
Terms of Reference For  Preparation of detailed design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan
20 Shtator, 2021
Terms of Reference For Preparation of detailed design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan
PEER-TO-PEER COOPERATION WITH IRAQI GOVERNORATE – MISSAN Programme ‘Supporting Recovery and Stability in Iraq through Local Development’ Funded by the European Union and Implemented by UNDP     TERMS OF REFERENCE  For Preparation of detailed design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan.   Background   Having once covered a green area...
Vlerësimi Vullnetar Lokal për Bashkinë Shkodër
8 Shtator, 2021
Vlerësimi Vullnetar Lokal për Bashkinë Shkodër
Vlerësimi Vullnetar Lokal për Bashkinë Shkodër Autorë: Agron Haxhimali dhe Aida Cacaj, Shoqata e Bashkive Filip Vila, Bashkia Shkodër  Ky publikim është përgatitur nga Shoqata e Bashkive të Shqipërisë dhe me mbështetjen financiare të Fondacionit Hanns Seidel, Shqipëri. Ky botim pasqyron qëndrimet e Shoqatës së Bashkive dhe jo domosdoshmërisht të Fondacionit Hanns Seidel. Autorët garantojnë...
First Operational Meeting with Missan Governorate.
3 Shtator, 2021
First Operational Meeting with Missan Governorate.
Peer to Peer Governorate for Agriculture Innovation محافظة الابتكار الزراعي/الند للند Supporting Recovery and Stability in Iraq through Local Development programme – Missan دعم الإنتعاش والاستقرار في العراق من خلال برنامج التنمية المحلية – ميسان Implemented by the United Nations Development Programme (UNDP) منفذ بواسطة برنامج الأمم المتحدة للتنمية )UNDP( Funded by the European Union...
Announcement for consultancy in agriculture sector
27 Gusht, 2021
Announcement for consultancy in agriculture sector
Association of Albanian Municipalities has started the implementation of the Project “Governorate for Agriculture Innovation”, with the support of UNDP Iraq, funded by EU.  As part of the activities of the project, AAM is launching a call for the selection of: Three Albanian experts, Team Leader and 2 agriculture experts; Three Iraqi experts, one institutional...
External expertise to support videos production (storytelling, Vox pops and final video)
26 Gusht, 2021
External expertise to support videos production (storytelling, Vox pops and final video)
SERVICE CONTRACT NOTICE Technical Expertise: External expertise to support videos production (storytelling, Vox pops and final video) Albania – Tirana 1. Publication reference – SuSTowns Ref. no. 5390-5/3 Date 24/08/2021 2. Procedure – Single tender 3. Programme title – Interreg MED 4. Financing Vox pops Video/ WP 3/ Budget line 2.3.8: Digital or Written communication...
Si të bashkërendojmë Javën Evropiane të Lëvizshmërisë
13 Gusht, 2021
Si të bashkërendojmë Javën Evropiane të Lëvizshmërisë
Botuar nga Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH Selitë e regjistruara: Bonn dhe Eschborn, Gjermani Fondi i Hapur Rajonal për Evropën Juglindore – Eficienca e Energjisë (ORF-EE) Zyra Qendrore e GIZ-it në Bosnjë-Hercegovinë “Mobiliteti i Qëndrueshëm Urban në Vendet e Evropës Juglindore II (SUMSEEC II)”, pjesë e projektit Fondi i Hapur Rajonal për Evropën...
Manual mbi Lokalizimin e Axhendës 2030
8 Gusht, 2021
Manual mbi Lokalizimin e Axhendës 2030
Manual mbi Lokalizimin e Axhendës 2030 Autorë: Agron Haxhimali dhe Aida Cacaj Shoqata e Bashkive Ky publikim është përgatitur nga Shoqata e Bashkive të Shqipërisë me mbështetjen e Fondacionit Hanns Seidel, Shqipëri. Ky publikim pasqyron qëndrimet e Shoqatës së Bashkive dhe jo domosdoshmërisht të Fondacionit Hanns Seidel. Autorët garantojnë pasqyrimin me korrektësi të të dhënave...
Tranzicioni i energjisë EU4: Konventa e Kryetarëve të Bashkive në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi
1 Korrik, 2021
Tranzicioni i energjisë EU4: Konventa e Kryetarëve të Bashkive në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi
Tranzicioni i energjisë EU4: Konventa e Kryetarëve të Bashkive në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi Thirrje për propozim: Zhvillimi i Planit të Veprimit për Energji të Qëndrueshme dhe Klimë (PVEQK-së) për bashkitë në Shqipëri. Formulari i aplikimit për vlerësimin paraprak të bashkive partnere. Informacion i përgjithshëm për projektin Tranzicioni i energjisë EU4: Konventa e Kryetarëve...
ALAA-AAM-NALAS: Partnership Memorandum of Understanding
24 Qershor, 2021
ALAA-AAM-NALAS: Partnership Memorandum of Understanding
Partnership Memorandum of Understanding “Strengthening/Consolidation Local Associations Structures” Development of the initiative for a consolidation support 1.Rationale/Scope The purpose of this MOU is to bear witness of the initiative undertaken by both the Albanian Association of Municipalities (AAM) and the Association for Local Autonomy of Albania (ALAA) to consolidate both associations. Upcoming decentralization reforms in...
Letër për: Ambasadorët në Republikën e Shqipërisë,Drejtuesit e Misioneve të Huaja në Shqipëri dhe  Partnerët e Shoqatës të Bashkive të Shqipërisë
25 Maj, 2021
Letër për: Ambasadorët në Republikën e Shqipërisë,Drejtuesit e Misioneve të Huaja në Shqipëri dhe Partnerët e Shoqatës të Bashkive të Shqipërisë
Tiranë, më 24.05.2021 Shoqata e Bashkive të Shqipërisë Për: Ambasadorët në Republikën e Shqipërisë Drejtuesit e Misioneve të Huaja në Shqipëri Partnerët e Shoqatës të Bashkive të Shqipërisë Të nderuar Shkëlqesi, Në emër të Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë (SHBSH), ne do të donim të ndanim me ju shqetësimet tona mbi një iniciativë të kohëve...
Delivering New Customer Experiences with Ad Astra
12 Maj, 2021
Delivering New Customer Experiences with Ad Astra
Seamlessly visualize quality intellectual capital without superior collaboration and idea-sharing. Holistically pontificate installed base portals after maintainable products. Proactively envisioned multimedia based expertise and cross-media growth strategies.
“Qëndrim mbi nevojën për caktimin e një proçedure të strukturuar për rregjistrimin e aseteve për UK sh.a.”
1 Prill, 2021
“Qëndrim mbi nevojën për caktimin e një proçedure të strukturuar për rregjistrimin e aseteve për UK sh.a.”
30 Mars 2021 NJOFTIM PËR SHTYP “Qëndrim mbi nevojën për caktimin e një proçedure të strukturuar për rregjistrimin e aseteve për UK sh.a.” Shoqata e Bashkive të Shqipërisë ka organizuar një seri konsultimesh me temë “Përcaktimi i një proçedure të strukturuar për rregjistrimin e aseteve për 57 ndërmarjet e Ujësjellës Kanalizimeve në 61 bashkitë e...
Ftesë për nënshkrimin e Deklaratës për Dietën Mesdhetare
31 Mars, 2021
Ftesë për nënshkrimin e Deklaratës për Dietën Mesdhetare
Përfshirë në listën përfaqësuese të UNESCO-s të Trashëgimisë Kulturore Jo-materiale të Njerëzimit, dieta mesdhetare është një pjesë integrale e identitetit mesdhetar. “Dieta mesdhetare përfshin një sërë aftësish, njohuri, rituale, simbole dhe tradita në lidhje me drithërat, korrjet, peshkimin, blegtorinë, konservimin, përpunimin, gatimin, dhe veçanërisht ndarjen dhe konsumimin e ushqimit.”  Fatkeqësisht, në kohët e fundit, ndryshime...
Rapidly Deploying a Highly Secure, Modern Virtual Desktop
30 Mars, 2021
Rapidly Deploying a Highly Secure, Modern Virtual Desktop
Incubate intuitive opportunities and real-time potentialities. Appropriately communicate one-to-one technology after plug-and-play networks. Re-engineer revolutionary meta-services and premium architectures.
Qeverisja Vendore 2020
13 Mars, 2021
Qeverisja Vendore 2020
Qeverisja Vendore 2020   Raporti është përgatitur nga: Agron Haxhimali Aida Cacaj Blerina Xhani Përgjegjësia për faktet dhe opinionet e shprehura në këtë studim bie ekskluzivisht mbi autorët dhe interpretimet e tyre, jo doemos, reflektojnë mendimet apo politikat e Fondacionit Konrad Adenauer.   Shkarkoni dokumentin e plotë të Raportit (Formati PDF)
Terms of Reference  NATIONAL EXPERT FOR OSITION PAPER / POLICY RECOMMENDATION FOR SETTING UP A STREAMLINED PROCEDURE FOR REGISTRATION OF ASSETS FOR PUCS AND LGUS – FOR CADASTRE AGENCY
15 Shkurt, 2021
Terms of Reference NATIONAL EXPERT FOR OSITION PAPER / POLICY RECOMMENDATION FOR SETTING UP A STREAMLINED PROCEDURE FOR REGISTRATION OF ASSETS FOR PUCS AND LGUS – FOR CADASTRE AGENCY
Terms of Reference NATIONAL EXPERT FOR OSITION PAPER / POLICY RECOMMENDATION FOR SETTING UP A STREAMLINED PROCEDURE FOR REGISTRATION OF ASSETS FOR PUCS AND LGUS – FOR CADASTRE AGENCY I. Background The project “Regional Capacity Development Network (RCDN) for Water and Sanitation Services” aims at increasing the effectiveness and efficiency of the water utilities in...
Buletini i  Shoqatës së Bashkive
1 Shkurt, 2021
Buletini i Shoqatës së Bashkive
Ky buletin i Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë pasqyron aktivitetet kryesore gjatë periudhës maj – dhjetor 2020. Pandemia COVID 19 bëri që 2020 të ishte një vit shumë sfidues për Shqipërinë, ashtu si dhe për pjesën tjetër të globit. Shumica e përpjekjeve u përqendruan në lehtësimin e pasojave dhe për të parandaluar humbjet e mëtejshme....
Manuali i Menaxhimit te Basenit Lumor dhe Transparenca
11 Janar, 2021
Manuali i Menaxhimit te Basenit Lumor dhe Transparenca
Ky manual është përgatitur nga Forumi Shqiptar SocialEkonomik ASET, në zbatim të projektit “Përmirësimi i rolit të OSHC-ve për promovimin e zbatimit dhe adaptimit të Acquis mjedisore të BE në nivelin lokal – Pellgu i Lumit Vjosa” në kuadër të projektit “Menaxhimi dhe Transparenca e Basenit Lumor”, i financuar nga BE në kuadrin e programit...
Ftesë për Ofertë/ Pajisje dhe Punime për Këndin e Lojrave, NJA 4 – Bashkia Durrës
15 Dhjetor, 2020
Ftesë për Ofertë/ Pajisje dhe Punime për Këndin e Lojrave, NJA 4 – Bashkia Durrës
Ftesë për Ofertë PAJISJE dhe PUNIME PËR KËNDIN e LOJRAVE, NJA 4 – Bashkia Durrës Project: “Enhancing local capacities to implement the 2030 Agenda and the Leave No One Behind Principle”   Shoqata e Bashkive të Shqipërisë me mbështetjen e programit rajonal të GIZ/ORF Albania (Fondet e Hapura Rajonale për Evropën Juglindore) dhe të NALAS...
Ftesë për punonjësit socialë të bashkive
30 Nëntor, 2020
Ftesë për punonjësit socialë të bashkive
Kemi kënaqësinë t’ju ftojmë në dy seminare online për qasjet për përmirësimin e shërbimeve sociale në nivelin lokal, veçanërisht në lidhje me qendrat e kujdesit ditor dhe kryerjen e aktiviteteve të ndërgjegjësimit për grupet në nevojë. Seminari i parë në Qendrat e Kujdesit Ditor si shërbime familjare dhe të bazuara në komunitet në nivelin lokal,...
Rekomandime mbi Projekt Buxhetin e Shtetit për Bashkite për vitin 2021
17 Nëntor, 2020
Rekomandime mbi Projekt Buxhetin e Shtetit për Bashkite për vitin 2021
Lënda: Rekomandime mbi Projekt Buxhetin e Shtetit për vitin 2021 Drejtuar: Komisionit të Ligjeve, Kuvendi i Shqipërisë Propozimi: Buxhet më të madh për bashkitë për shërbimet publike vendore dhe fond të veçantë për përballimin e pandemisë dhe rikuperimin e ekonomisë vendore. Sfondi. Shoqata e Bashkive të Shqipërisë që nga viti i krijimit në 1993, mbron...
Njoftim i kontrates
16 Nëntor, 2020
Njoftim i kontrates
Ftesë për Ofertë PAJISJE PËR QENDRËN RAJONALE “HARMONIA” – Bashkia Shkodër Project: “Enhancing local capacities to implement the 2030 Agenda and the Leave No One Behind Principle”   Shoqata e Bashkive të Shqipërisë me mbështetjen e programit rajonal të GIZ/ORF Albania (Fondet e Hapura Rajonale për Evropën Juglindore) dhe të NALAS (Rrjeti i Shoqatave të...
Projekti “Dieta Mesdhetare” Interreg MED/ Thirrje për shprehje interesi
12 Tetor, 2020
Projekti “Dieta Mesdhetare” Interreg MED/ Thirrje për shprehje interesi
Projekti “Dieta Mesdhetare” Interreg MED  Thirrje për shprehje interesi 12 tetor 2020   Shoqata e Bashkive të Shqipërisë hap thirrjen për përzgjedhjen e individëve apo sipërmarrjeve që do të përfitojnë mbështetje për pesë (5) produkte agro-ushqimore / ose shërbime të lidhura me to. Të dhëna mbi projektin Listuar si pjesë e Trashëgimisë Jomateriale të Njerëzimit,...
Praktikat administrative per sherbimet vendore
7 Tetor, 2020
Praktikat administrative per sherbimet vendore
Praktikat administrative per sherbimet vendore   SHKARKONI MATERIALIN E PLOTË NË FORMATIN PDF. SHKARKO
SERVICE CONTRACT NOTICE | Technical Expertise to support the Local Action Plan development for the promotion of the sustainable tourism
14 Shtator, 2020
SERVICE CONTRACT NOTICE | Technical Expertise to support the Local Action Plan development for the promotion of the sustainable tourism
SERVICE CONTRACT NOTICE Technical Expertise to support the Local Action Plan development for the promotion of the sustainable tourism   READ FULL DOCUMENT Service Contract Notice (View full document)   LIST OF CONTRACT NOTICE DOCUMENTS: Instruction to Tenderers (View full document) Tender form (View full document) TOR Sustown  (View full document) Draft service contract (View...
Relaunch: Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Italy – Online Platform
3 Gusht, 2020
Relaunch: Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Italy – Online Platform
Relaunch: Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Italy – Online Platform ALL DOCUMENTS FIFAnnex VI (View full document in PDF) LEFAnnex VII (View full document in PDF) Part A Information for tenderer Data collection Italy (View full document in PDF) Invitation Data collection Italy Relaunch 2  (View full...
National courses on “Mediterranean Diet”
30 Korrik, 2020
National courses on “Mediterranean Diet”
National courses on “Mediterranean Diet” The Association of Albanian Municipalities within the project “Mediterranean Diet” organized the first of national courses on the Mediterranean Diet – an opportunity for local development. The first meeting was held on 17 July 2020 in the pilot area of Zadrima, Lezhe. The aim was to provide participants with knowledge...
Intercultural Dialogue Network Project
30 Korrik, 2020
Intercultural Dialogue Network Project
Intercultural Dialogue Network Project, AAM together with 14 partners building together The European Towns Fostering Intercultural Dialogue and Combating Discrimination of Migrants and Minorities Find us here: https://www.slideshare.net/GosiaWochowskaPhD/intercultural-dialogue-meet-the-network-partners Carnicava Municipality Ayuntamiento de Iniesta MBM Training and Development Center, UK Shoqata e Bashkive të Shqipërisë ILA Јасмина Гулевска – градоначалник на општина Могила Aleksandrów Łódzki Novi...
Dieta mesdhetare- Trashegimia kulturore dhe Turizmi
14 Korrik, 2020
Dieta mesdhetare- Trashegimia kulturore dhe Turizmi
Dieta mesdhetare- Trashegimia kulturore dhe Turizmi ABSTRAKT Në këtë modul bëhet një inventar i larmishmërisë së Mesdheut, duke prezantuar dhe nxjerrë në pah tiparet më të spikatura të rajoneve pjesëmarrëse në MD.net, sipas kritereve të pranuara nga organizatat ndërkombëtare dhe të përshtatshme me konceptin e Dietës Mesdhetare (DM). “Unitet në diversitet” i zbuluar në modulet...
Dieta mesdhetare- Trashëgimia ushqimore dhe gastronomia
14 Korrik, 2020
Dieta mesdhetare- Trashëgimia ushqimore dhe gastronomia
DIETA MESDHETARE – TRASHËGIMIA USHQIMORE DHE GASTRONOMIA ABSTRAKT Në këtë modul, Dieta Mesdhetare (DM) do të analizohet në një nga dimensionet e saj: modelin e ushqimit, i cili është përdorur si rast studimor i një diete të shëndetshme dhe të qëndrueshme, dhe si një frymëzim në të gjithë botën për udhëzimet dietike. Dieta Mesdhetare, si...
Dieta mesdhetare- peisazhe natyrore dhe kulturore
14 Korrik, 2020
Dieta mesdhetare- peisazhe natyrore dhe kulturore
DIETA MESDHETARE – PEISAZHE NATYRORE DHE KULTURORE ABSTRAKT Në këtë manual, Dieta Mesdhetare paraqitet si një koncept multidisiplinor. Manuali ofron prejardhjen historike, duke nënvizuar lidhjen e fortë të Dietës Mesdhetare me bujqësinë, dhe kontributin e qytetërimeve të së kaluarës dhe të tashmes në këtë koncept. Orografia, veçoritë klimatike dhe biodiversiteti i rajonit janë përshkruar shkurtimisht,...
Relaunch: Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Italy – Online Platform
6 Korrik, 2020
Relaunch: Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Italy – Online Platform
Relaunch: Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Italy – Online Platform ALL DOCUMENTS FIFAnnex VI (View full document in PDF) LEDAnnex VII (View full document in PDF) Part A Information for tenderer Data collection Italy (View full document in PDF) Invitation Data collection Italy Relaunch  (View full document...
Local Risk Assessment in Kolonja
15 Qershor, 2020
Local Risk Assessment in Kolonja
Circulation restricted to the contracting authority and to the author of the document to protect the individual and to protect privacy, commercial and industrial secrecy SERVICE TENDER SUBMISSION FORM  Ref: A2 – 1.4 – 1 Public awareness, Preparedness, Participation and Coordination for Civil Protection for All – 4PLUS, Interreg IPA CBC Greece-Albania 2014-2020 Contract title:...
Position type: Project officer_Announcement
12 Qershor, 2020
Position type: Project officer_Announcement
Project Officer to support Association of Albanian Municipalities in the implementation of projects SusTown and MD.net – Interreg MED Position type: Project officer Location: Tirana, Albania The Association of Albanian Municipalities is a non-political, non-religious and non-profit association. The Albanian Association of Municipalities is a voluntary and independent union of the municipalities of Albania. AAM...
COVID 19, lëvizshmëri dhe lehtësira për përdoruesit e bicikletave në Bashkinë Shkodër.
2 Qershor, 2020
COVID 19, lëvizshmëri dhe lehtësira për përdoruesit e bicikletave në Bashkinë Shkodër.
Jo vetëm punë online por edhe investime në terren. Shoqata e Bashkive të Shqipërisë me mbështetjen e programit rajonal të GIZ/ORF Albania (Fondet e Hapura Rajonale për Evropën Juglindore) ka zbatuar projektin me fokus pregatitjet për Planin e Mobilitetit të Qëndrueshëm Urban (Sustainable Urban Mobility Plan -SUMP) në 5 bashki të Shqipërisë. Projekti synon të...
Partners agreed on the 3 topics for Lobby.
2 Qershor, 2020
Partners agreed on the 3 topics for Lobby.
Today Association of Albanian Municipalities,Association for Local Autonomy and SHUKALB agreed on the three main topics for lobby and advocacy strategy supporting the water sector in local level. The agreement is in the framework of the Regional Capacity Development Network for Water and Sanitation Services RCDN to discuss next steps and coordination of the advocacy...
“Bashkepunimi i aktoreve kryesore ne mbeshtetje te nevojave emergjente te shoqerive UK”.
2 Qershor, 2020
“Bashkepunimi i aktoreve kryesore ne mbeshtetje te nevojave emergjente te shoqerive UK”.
Drejtori Ekzekutiv i Shoqatës së Bashkive z. Agron Haxhimali ishte në panelin e duskutimeve mbi “Impaktin e pandemise COVID-19 te Shoqerite Ujesjelles Kanalizime ne Shqiperi”, me teme Bashkepunimi i aktoreve kryesore ne mbeshtetje te nevojave emergjente te shoqerive UK”. Ne webinar moren pjese grupe te ndryshme interesi te sektorit te ujesjelles kanalizimeve nga Shqiperia, rajoni...
STAR 2/ Katalogu i treguesve të decentralizimit për njësitë e vetëqeverisjes vendore
2 Qershor, 2020
STAR 2/ Katalogu i treguesve të decentralizimit për njësitë e vetëqeverisjes vendore
Ky publikim u pregatit me bashkëpunimin e Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë dhe Shoqatës për Autonomi Vendore, me kontributin e ekspertëve: Agron Haxhimali, Adelina Farrici, Aida Cacaj, Kelmend Zajazi, Elton Stafa Deklarim Ky publikim është përgatitur në kuadrin e zbatimit të projektit STAR 2, «Konsolidimi i Reformës Administrative Territoriale» i zbatuar nga Zyra e Programit...
STAR 2/ Konsolidimi i Reformës Administrative Territoriale
2 Qershor, 2020
STAR 2/ Konsolidimi i Reformës Administrative Territoriale
  DEKLARIM Ky publikim është përgatitur në kuadrin e zbatimit të projektit STAR 2, «Konsolidimi i Reformës Administrative Territoriale» e zbatuar nga Zyra e Programit të Kombeve të Bashkuara për Zhvillim (UNDP) në Shqipëri në partneritet me Qeverinë Shqiptare dhe e mbështetur nga Bashkimi Evropian, Qeveria e Italisë, Suedisë, Zvicrës, USAID, dhe nuk pasqyron qëndrimet...
Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Italy – Online Platform
18 Maj, 2020
Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Italy – Online Platform
Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Italy – Online Platform ALL DOCUMENTS FILES: Invitation Data collection Italy (Download) LEF Annex VII (Download) Part A Information for tenderer Data collection Italy (Download) Part B Format of offer to be provided by the tenderer Data collection Italy (Download) FIF Annex VI (Download) Format contract Data...
Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Montenegro – Online Platform
18 Maj, 2020
Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Montenegro – Online Platform
Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Montenegro – Online Platform   ALL DOCUMENTS FILES: Invitation to tender, Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Montenegro – Online Platform (Download) LEF Annex VII (Download) Part A Information for tenderer Data collection Montenegro (Download)...
Data collection expert – Team Leader
16 Maj, 2020
Data collection expert – Team Leader
Data collection expert- Team Leader   ALL DOCUMENTS FILE: Data collection expert – Team Leader TOR FLAT  (Download) Data collection expert – Team Leader Tender form FLAT (Download) Data Collection expert – Team Leader Draft service contract_FLAT (Download) Data Collection expert – Team Leader Contract notice FLAT  (Download)
The project RECOV – REthinking Collaborative Values for public services
13 Maj, 2020
The project RECOV – REthinking Collaborative Values for public services
The project «RECOV – REthinking Collaborative Values for public services» was funded with the support of the European Union under the Programme “Europe for Citizens” Applicable to the Strand 2 – Measure 2.2 “Networks of Towns”.  
Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Web Design and Maintenance Experts – Online Platform
12 Maj, 2020
Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Web Design and Maintenance Experts – Online Platform
OTHER DOCUMENTS SERVICE CONTRACT FOR EUROPEAN UNION EXTERNAL ACTIONS No 4 financed from the IPA FUNDS under Interreg IPA CBC programme Download full document (Download) SERVICE TENDER SUBMISSION FORM Download full document (Download) ANNEX II: TERMS OF REFERENCE Download full document (Download)
Ftese per oferta, projekti “VENDQËNDRIME E PARKIME PËR BIÇIKLETA”
18 Shkurt, 2020
Ftese per oferta, projekti “VENDQËNDRIME E PARKIME PËR BIÇIKLETA”
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë me mbështetjen e programit rajonal të GIZ/ORF Albania (Fondet e Hapura Rajonale për Evropën Juglindore) do të vazhdojë zbatojë projektin me fokus pregatitjet për Planin e Mobilitetit te Qëndrueshëm Urban (Sustainable Urban Mobility Plan -SUMP). Nje komponent  ketij projekti ështe dhe pilotimi në bashkine Shkoder i infrastrukures që mbështet dhe ...
Njoftimi i prokurimit për një kontratë shërbimi
31 Janar, 2020
Njoftimi i prokurimit për një kontratë shërbimi
Shkarkoni materialin e plotë në formatin PDF
Formati i ofertës që duhet të ofrohet nga tenderuesi
31 Janar, 2020
Formati i ofertës që duhet të ofrohet nga tenderuesi
Shkarkoni materialin e plotë në PDF  
Udhëzues për bashkitë për Menaxhimin e Emergjencave Civile
29 Nëntor, 2019
Udhëzues për bashkitë për Menaxhimin e Emergjencave Civile
Udhëzues për bashkitë për Menaxhimin e Emergjencave Civile Pse nevojtet një udhëzues për përballimin e emergjencave në nivel vendor? Të gjitha Bashkitë përballen me emergjenca. Në shekullin e 21-të ne jemi më të prekur nga ndryshimet klimaterike, ngrohja globale, e jo vetëm, që sjellin përmbytjet dhe dukuri të tjera që shkaktojnë dëme në infrastrukturë dhe...
Java Europiane e Lëvizshmërisë JEL 2019- Udhëzues për Bashkitë
16 Shtator, 2019
Java Europiane e Lëvizshmërisë JEL 2019- Udhëzues për Bashkitë
Java Europiane e Lëvizshmërisë JEL 2019- Udhëzues për Bashkitë Ju lutemi shkarkoni materialin (Sharko)
Takim i Komitetit Drejtues të Shoqatës së Bashkive
9 Prill, 2019
Takim i Komitetit Drejtues të Shoqatës së Bashkive
Takim i Komitetit Drejtues të Shoqatës së Bashkive Shoqata e Bashkive organizoi sot takimin e Komitetit Drejtues, nën kujdesin e Kryetarit të Bashkisë Lezhë, z. Fran Frrokaj. Komiteti Drejtues i Shoqatës, përbërë nga kryetarë të bashkive u mblodh për të diskutuar për cështje me interes të pushtetit vendor ashtu dhe për veprimtarinë ë Shoqatës. Tema...
Shoqata e Bashkive zhvilloi sot  takimin e trete te Partnereve te Projektit MD.net
9 Prill, 2019
Shoqata e Bashkive zhvilloi sot takimin e trete te Partnereve te Projektit MD.net
Shoqata e Bashkive zhvilloi sot në Tirane takimin e trete te Partnereve te Projektit MD.net, i financuar nen thirrjen Interreg MED, se bashku me 12 partnere te tjere nga 9 vende te ndryshme te Europes.  Projekti synon nxitjen e ekonomive te vogla lokale permes mbeshtetjes se vlerave qe permban Dieta Mesdhetare, si pasuri jomateriale e njerezimit...
NALAS Rrjeti i Shoqatave të Autoriteve Lokale të Evropës Jug-Lindore) zhvillon takimin e bordit te drejoreve në Tiranë
9 Prill, 2019
NALAS Rrjeti i Shoqatave të Autoriteve Lokale të Evropës Jug-Lindore) zhvillon takimin e bordit te drejoreve në Tiranë
NALAS Rrjeti i Shoqatave të Autoriteve Lokale të Evropës Jug-Lindore) zhvillon takimin e bordit te drejoreve në Tiranë  Shoqata e Bashkive të Shqiperise ishte pritese e takimit te Drejoreve te Shoqatave te Qeverise Vendore ne Vendet e Evropes Juglindore. Takimi kishte per qellim diskutimin e agendes dhe aktiviteteve te Rrjetit, orgnaizimin e Asambles etj. Në...
Projekti “Rrjeti Rajonal i Zhvillimit të Kapaciteteve në Sektorine Ujit (RCDN)” Trajnimi në Lobim dhe Advokim
9 Prill, 2019
Projekti “Rrjeti Rajonal i Zhvillimit të Kapaciteteve në Sektorine Ujit (RCDN)” Trajnimi në Lobim dhe Advokim
Projekti “Rrjeti Rajonal i Zhvillimit të Kapaciteteve në Sektorine Ujit (RCDN)”Trajnimi në Lobim dhe Advokim / Pregatitja e dokumentave politikëTrajnimi ka pêr qëllim të përmirësoj kapacitetet e Shoqatës së Bashkisë dhe Shoqatës së Ujësjellësitnë lidhje me lobimin dhe avokimit, përgatitjen e dokumenteve të politikave, dokumenteve të strategjisë dhe rekomandimeve të politikave Të ofrojë njohuri mbi...
Ngritja e kapaciteteve vendore në zbatimin, monitorimin dhe promovimin e zhvillimit ekonomik vendor nëpërmjet planifikimit të territorit.
9 Prill, 2019
Ngritja e kapaciteteve vendore në zbatimin, monitorimin dhe promovimin e zhvillimit ekonomik vendor nëpërmjet planifikimit të territorit.
Ngritja e kapaciteteve vendore në zbatimin, monitorimin dhe promovimin e zhvillimit ekonomik vendor nëpërmjet planifikimit të territorit. Drejtori i ShBSh z.Agron Haxhimali mori pjese sot ne Konferencen e Planifikimit Pergjithshem te Territorit organizuar nga PLGP/USAID dhe AKPT dhe asistuar nga  Co-PLAN Institute for Habitat Development Në përgjithësi bashkitë hasin vështirësi në zbatimin e PPV-ve dhe veçanërisht...
Bashkitë e Lezhës,  Kukësit dhe Vau të Dejës prezantojnë politikat fiskale mjedisore
9 Prill, 2019
Bashkitë e Lezhës, Kukësit dhe Vau të Dejës prezantojnë politikat fiskale mjedisore
Bashkia Lezhë Bashkia Kukës Bashkia e Vau i Dejës prezantojnë politikat fiskale mjedisore,  Seminar Ndërkombëtar për Paketë të Gjelbra Fiskale Shoqata e Bashkive të Shqipërisë morri pjesë në seminarin ndërkombëtar të prezantimit të progresit të projektit LOCAL4GREEN, që u zhvillua në Valencia me praninë e partnerëve të tjerë.Interreg MED Programme Bashkia e Lezhës, Kukësit dhe Vau i Dejës...
Java Globale e Partneritetit për Qeverisje të Hapur (OGP)
9 Prill, 2019
Java Globale e Partneritetit për Qeverisje të Hapur (OGP)
Java Globale e Partneritetit për Qeverisje të Hapur, (Open Govenment Partnership) Shumë i gëzuar që sot prita në zyrat e ShBSh një Misionin të Nivelit te Lartë të OGP/ Washington. Në takim ishte edhe Kryetarja e Bashkisë Shkoder dhe Kryetare e ShBSh zonjën Voltana Ademi, si dhe kolege nga KM dhe MD. Tema për vitin...
ToRs for Local Consultant on sustainable urban mobility planning
1 Prill, 2019
ToRs for Local Consultant on sustainable urban mobility planning
Title of the project: Increased capacities in preparation of SUMPs in Albanian Municipalities PN: 83322309 ToRs for Local Consultant on sustainable urban mobility planning Background information on the overall project The project proposal to be implemented by the Association of Albanian Municipalities intends to assist 5 pilot municipalities in increasing internal capacities to draft sustainable...
Technical Expertise for floods and landslides prevention – work group member – Junior Expert 3
17 Nëntor, 2018
Technical Expertise for floods and landslides prevention – work group member – Junior Expert 3
Technical Expertise for floods and landslides prevention – work group member – Junior Expert 3     ALL DOCUMENTS Contract Notice Junior Expert (View/ Download full document) Instruction to tender Junior Expert (View/ Download full document) TOR s Junior Expert (View/ Download full document) Draft service contract Junior Expert (View/ Download full document)
Technical Expertise for floods and landslides prevention – work group member – Key Expert Albania – Tirana
17 Nëntor, 2018
Technical Expertise for floods and landslides prevention – work group member – Key Expert Albania – Tirana
Technical Expertise for floods and landslides prevention – work group member – Key Expert Albania – Tirana ALL DOCUMENTS Contract Notice KEY expert (View/ Download full document) TOR s Key Expert (View/ Download full document) Instruction to tenderer s Key expert (View/ Download full document) Draft service Contract Key Expert (View/ Download full document)
Ndihma financiare e BE-s në dispozicion të autoriteteve vendore dhe rajonale të vendeve kandidate dhe kandidate potenciale për zgjerimin e BE-së
14 Nëntor, 2018
Ndihma financiare e BE-s në dispozicion të autoriteteve vendore dhe rajonale të vendeve kandidate dhe kandidate potenciale për zgjerimin e BE-së
Komisioni për Çështjet e Shtetësisë, Qeverisjes, Institucionale dhe Punët e Jashtme Ndihma financiare e BE-s në dispozicion të autoriteteve vendore dhe rajonale të vendeve kandidate dhe kandidate potenciale për zgjerimin e BE-së Per me shume kliko  ” EU-FA-available-LRAs-Candidate-Countries-alb (1)[1]” https://cor.europa.eu/en/engage/studies/Documents/EU-FA-available-LRAs-Candidate-Countries.pdf  
Deklaratë e Shoqatës së Bashkive për Projekt Buxhetin e vitit 2019
14 Nëntor, 2018
Deklaratë e Shoqatës së Bashkive për Projekt Buxhetin e vitit 2019
  Deklaratë e Shoqatës së Bashkive për Projekt Buxhetin e vitit 2019 12 nëntor 2018 Pas shqyrtimit të Relacionit të Ministrisë së Financave dhe Ekonomisë mbi Projektbuxhetin e Shtetit për vitin 2019, për pjesën e buxhetit vendor Shoqata e Bashkive vëren se edhe ky buxhet mbart të njëjtat probleme si dhe vitet e shkuara, vecanërisht...
Komitetit Drejtues i SHBSH blidhet në Bashkinë Mallakastër
14 Nëntor, 2018
Komitetit Drejtues i SHBSH blidhet në Bashkinë Mallakastër
Shoqata e Bashkive organizoi takimin e    nën kujdesin e Kryetarit të saj z. Agron Kapllanaj. Në këtë takim të radhës të Komitetit Drejtues (KD) ShBSh pasqyroi aktivitetet dhe rezultatet e punës së kryer deri tani gjatë vitit 2018. Ky vit ka qenë mjaft intensiv në funksionimin e veprimtarisë së përditshme të Shoqatës, përfshirë këtu takime...
Sistemi Informativ i Kadastrës Fiskale
14 Nëntor, 2018
Sistemi Informativ i Kadastrës Fiskale
Sistemi Informativ i Kadastrës Fiskale Trajnim në vendin e punës në #Bashkinë Mat, Klos dhe Lezhe dhe Skrapar. Shoqata e Bashkive në bashkëpunim me Drejtoria e Përgjithshme e Taksës së Pasurisë në Ministria e Financave dhe Ekonomisë dhe me mbështetjen e Fondacionit Hans Seidel organizuan trajnime me forumin e specialisteve të taksës së pasurise për...
Qeverisja e zgjuar dhe përdorimi i sistemeve digjitale.
14 Nëntor, 2018
Qeverisja e zgjuar dhe përdorimi i sistemeve digjitale.
Drejtori i Shoqates se Bashkive Z.Agron Haxhimali, bashkë me Kryetarin e Bashkisë #Lezhe Fran Frrokaj, Kryetarin e Bashkia #Berat Petrit Sinaj dhe Zef Hila-Faqja ZyrtareZef Hila Kryetar i Bashkisë #Vau i Dejes ishin të ftuar dhe morën pjesë në Kongresin Botrorë të Wireles në Londer. Deshirë për t’u bashkuar me Revolucionin dhe ekosistemin #Wifi për...
Eksperiencat e suksesshme të lidershipit
14 Nëntor, 2018
Eksperiencat e suksesshme të lidershipit
, sfidat, dhe faktorët e suksesit në zbatimin e tyre ishin në qendër të takimeve të realizuara gjatë kësaj jave me drejtuesit e Bashkive: #Belsh, #Cërrik, #Delvinë, #Divjakë, #Dropull, #Durrës, #Elbasan, #Finiq, #Fushë-Arrëz, #Gjirokastër, #Gramsh, #Këlcyrë, #Konispol, #Libohovë, #Librazhd, #Lushnje, #Mallakastër, #Memaliaj, #Peqin, #Prrenjas, #Sarandë, #Selenicë, #Shijak, #Shkodër, #Tepelenë, #Vau i Dejës, #Vlorë #Fier,#Roskovec Këto...
Reforma në administraten publike vendore nga 1992 deri sot. Evolucioni dhe zhvillimet në pushtetin vendore.
14 Nëntor, 2018
Reforma në administraten publike vendore nga 1992 deri sot. Evolucioni dhe zhvillimet në pushtetin vendore.
Me ftese të fondacionit Konrad-Adenauer-Stiftung dhe bashkisë Pogradec mora pjese në konferencën e zhvilluar Pogradec me pjesmerrjen e aktoreve lokal dhe shoqeria civile si dhe fondacionin Diakoni Albania. Kryetari i Bashkisë z. Eduart Kapri prezantoi reformimin e administrates së bashkisë ne funksion të qytetarit,dhe Z. Thomas Beyer, Kryetar i Bashkisë Wismar foli mbi “Ngritja e...
“Financat e Bashkive dhe Auditi Urban”.
14 Nëntor, 2018
“Financat e Bashkive dhe Auditi Urban”.
Programi për Partneritetin Urban II (UPPII), po zhvillon ne qytetin e Vlores (24-26 Tetor), seminarin me teme Drjetori i SHBSH z.Agron Haxhimali mori pjese ne kete event organizuar ne Qytetin e Vlores, nga Banka Boterore ne bashkepunim me Bashkine e Vlores, pjese e nje serie takimesh te organizuara ne vende te ndryshme perfshire Vienen, Beogradin,...
Takimi rajonal – Ndarja e përvojës dhe modeleve të DRR.
14 Nëntor, 2018
Takimi rajonal – Ndarja e përvojës dhe modeleve të DRR.
Fatkeqësitë jenë lokale por bashkëpunimi për të përballuar situata të paparashkuara nuk njeh kufinj, por solidaritet. UNDP së bashku me partnerin e tij të projektit Qendra për Zhvillimin e Rajonit Juglindor (CDSER) po organizon takimin e dytë rajonal, si pjesë e projektit të Rrjetit të Veprimit për Zhvillimin e Qëndrueshmërisë Urbane në Evropën Juglindore (SEE...
“Përfshirja e Komunitetit Romë në Nivel Lokal”
14 Nëntor, 2018
“Përfshirja e Komunitetit Romë në Nivel Lokal”
  Baskitë kanë pergjegjësi dhe rolë të rëndësishme për të siguruar shërbime publike për të gjithë qytetarët dhe grupet e ndryshme komunitare pa dallime diferencime dhe diskriminime. Bashkike duhet të krijojne dhe promovojnë më shumë perfshirje të komunitetit Rome në të gjithë strukturat administrative dhe ato te shërbimit. Ky takim ishte një nismë e Kongresit...
“Fuqizimin e Kryetareve të Bashkive nëpërmjet programit të shkëmbimit të eksperiencës mes njëri-tjetrit”
21 Shtator, 2018
“Fuqizimin e Kryetareve të Bashkive nëpërmjet programit të shkëmbimit të eksperiencës mes njëri-tjetrit”
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë dhe Shoqata për Autonomi Vendore bashkë për Me qëllim të përmbushjes së fushëveprimit të detyrës dhe sigurimit të ofrimit të shërbimeve të kërkuara, Shoqata e Bashkive ka hartuar këtë propozim dhe do të zbatojë aktivitetet në bashkëpunim të ngushtë me Shoqatën për Autonomi Vendore dhe ekspertët e fushës. Në përgjigje...
Shoqata e Bashkive nisi zbatimin e Projektit MD.net, si pjese e nje konsorciumi prej 12 partneresh.
21 Shtator, 2018
Shoqata e Bashkive nisi zbatimin e Projektit MD.net, si pjese e nje konsorciumi prej 12 partneresh.
Shoqata e Bashkive nisi zbatimin e Projektit MD.net, si pjese e nje konsorciumi prej 12 partneresh. Objektivi i përgjithshëm i projektit: Objektivi i përgjithshëm i projektit është njohja e Dietës Mesdhetare (MD) si mundësi për zhvillimin ekonomik lokal dhe rajonal. Ky objektiv do të arrihet përmes rritjes së njohurive, grumbullimit dhe rrjetëzimit ndërkombëtar, testimit të...
Training on lobbying and advocacy/ Preparation of position papers Project from RCDN.
21 Shtator, 2018
Training on lobbying and advocacy/ Preparation of position papers Project from RCDN.
Training on lobbying and advocacy/ Preparation of position papers Project from RCDN. A 2 day training is holding in Skopje to provide knowledge on the basic principles of advocacy&lobbying and their difference; to learn about the tools for advocacy & lobbying; to discuss the Capacity Development Advocacy in the context of RCDN; to identify the...
Intervista në Scan Tv me moderatoren Dafina Hysa “Per te fol” mbi arsyet dhe qendrimin lidhur me OShEE si agjent i vetem dhe qendror per te mbledhur taksen vendore te nderteses etj.
21 Shtator, 2018
Intervista në Scan Tv me moderatoren Dafina Hysa “Per te fol” mbi arsyet dhe qendrimin lidhur me OShEE si agjent i vetem dhe qendror per te mbledhur taksen vendore te nderteses etj.
Intervista në Scan Tv me moderatoren Dafina Hysa “Per te fol” mbi arsyet dhe qendrimin lidhur me OShEE si agjent i vetem dhe qendror per te mbledhur taksen vendore te nderteses etj. https://youtu.be/hX_UGvkgMsg
Bashkepunim pertej bashkise fqinje.
21 Shtator, 2018
Bashkepunim pertej bashkise fqinje.
“NJË FUSHATË ZGJEDHORE LOKALE KOMUNIKATIVE DHE KRIJUESE“ SHKEMBIM EKSPERIENCE MIDIS KRYETAREVE TE BASHKIVE SHQIPTARE DHE MALAZEZE Me mbështetjen e fondacionit Konrad Adenauer Stiftung po realizojme nje vizite ne disa bashki te Malit te Zi, me kryetaret e Bashkive Mallakaster Agron Kapllanaj, Kryetari Permetit Niko Shupuli dhe Drejtori ShBSh Agron Haxhimali, Walter Glos Drejtor i KAS...
NJOFTIM PËR SHTYP
23 Gusht, 2018
NJOFTIM PËR SHTYP
Tiranë, 21 gusht 2018 NJOFTIM PËR SHTYP Caktimi nga Qeveria i OSHEE si agjent për mbledhjen e taksës së ndërtesës si ndërhyrje flagrante dhe e hapur ndaj pushtetit vendor.   Shoqata e Bashkive të Shqipërisë, si mbrojtëse e parimeve të autonomisë vendore, shpreh shqetësimin dhe kundërshtimin për projektvendimin e qeverisë qendrore, nëpërmjet të cilit synohet...
Mendim dhe rekomandim mbi Projektvendimin e Këshillit të Ministrave “Për caktimin e agjentit të autorizuar për mbledhjen e taksës së ndërtesës, masën e përfitimit nga mbledhja e taksës për agjentin e autorizuar dhe mënyrën e pagesës së taksës së ndërtesës”
19 Gusht, 2018
Mendim dhe rekomandim mbi Projektvendimin e Këshillit të Ministrave “Për caktimin e agjentit të autorizuar për mbledhjen e taksës së ndërtesës, masën e përfitimit nga mbledhja e taksës për agjentin e autorizuar dhe mënyrën e pagesës së taksës së ndërtesës”
Nr. _133_Prot                                                                                    Tiranë, 16 gusht 2018   Lënda:      Mendim dhe rekomandim mbi Projektvendimin e Këshillit të Ministrave “Për caktimin e agjentit të autorizuar për mbledhjen e taksës së ndërtesës, masën e përfitimit nga mbledhja e taksës për agjentin e autorizuar dhe mënyrën e pagesës së taksës së ndërtesës” Zotit ARBEN AHMETAJ MINISTËR I FINANCAVE DHE EKONOMISË...
Autonomia vendore po cënohet nga  nisma ligjore të qeverisë për projektin urban rreth godinës së Teatrit Kombëtar.
27 Korrik, 2018
Autonomia vendore po cënohet nga nisma ligjore të qeverisë për projektin urban rreth godinës së Teatrit Kombëtar.
Nr. 132 Prot                                                                           Tiranë, 26 korrik 2018 Lënda:   Autonomia vendore po cënohet nga  nisma ligjore të qeverisë për projektin urban rreth godinës së Teatrit Kombëtar.   SH.T.Z. Ilir META President i Republikës së Shqipërisë   I nderuar zoti President,   Shoqata e Bashkive të Shqipërisë ka ndjekur me vemendje debatin mbi ligjin e posaçëm për...
Gudrun MOSLER-TÖRNSTRÖM: “Achieving Sustainable Development Goals requires good local governance and democratic institutions supporting it”
17 Korrik, 2018
Gudrun MOSLER-TÖRNSTRÖM: “Achieving Sustainable Development Goals requires good local governance and democratic institutions supporting it”
“Achieving Sustainable Development Goals (SDGs) is a shared responsibility of all levels of government: national, regional and local,” stated Congress President Gudrun MOSLER-TÖRNSTRÖM at the Local and Regional Governments Forum held in New York on 16 July 2018 on the occasion of the High-Level Political Forum on Sustainable Development. Speaking at a Panel on the...
Andreas KIEFER: ‘’Institutional partnerships for advancing local and regional democracy across Europe take on a particular importance today
17 Korrik, 2018
Andreas KIEFER: ‘’Institutional partnerships for advancing local and regional democracy across Europe take on a particular importance today
“We have very fruitful relations of partnership with the NALAG’s leadership and have been discussing proposals for new co-operation activities’’ stated Congress General Secretary Andreas Kiefer, at a Workshop organised by the National Association of Local Authorities of Georgia NALAG, held on 29 June in Tbilisi, Georgia. ‘’National delegations to the European institutions and associations...
Projekti i ri FLAT (Flood and landslide assistance and training)
16 Korrik, 2018
Projekti i ri FLAT (Flood and landslide assistance and training)
Projekti FLAT nisi zyrtarisht me takimin e parë të partnerëve në 3-4 korrik në Danilovgrad, Mal i Zi. Ky projekt (Asistencë dhe Trajnim për Menaxhimin e Përmbytjeve dhe Rrëshqitjeve të Tokës) synon të rrisë kapacitetet e shërbimeve të emergjencave civile në bashki dhe të hartojë plane të integruara për menaxhimin e rriskut në rast përmbytjesh...
“Reduktimin e riskut nga fatkeqësit natyore dhe forcimi i kapciteteve lokale”, sipas projektit See-Urban, mbështetur nga UNDP.
16 Korrik, 2018
“Reduktimin e riskut nga fatkeqësit natyore dhe forcimi i kapciteteve lokale”, sipas projektit See-Urban, mbështetur nga UNDP.
Konferenca mbi Adrian Mziu si përfaqësues i “Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë”, ne task forcen per menaxhimin e rreziqeve dhe njëkohësisht si pergjegjes i ketij sektoti ne Bashkisë Kamëz,ndoqi kete takim me keto tematika: • Forcimi i kapaciteteve të pushtetit lokal në lidhje me menaxhimin, përgatitjen dhe përgjigjjen për zbutjen e riskut në rastin e...
RECOV – REthinking Collaborative Values for public services.
16 Korrik, 2018
RECOV – REthinking Collaborative Values for public services.
Kick off Project, RECOV – REthinking Collaborative Values for public services. The project was developed by 10 partners across Europe, recognizing the importance to jointly address recently emerging challenges and to take an advantage of opportunities arising out of this cooperation. It aims at creating a network of towns eager to work together on exchanging...
Projekti Energjia e Gjelbër (LOCAL4GREEN) zbatuar nga Shoqata e Bashkive përgjatë 2017-2019 financohet nga Bashkimi Europian brenda Programit Interreg MED.
16 Korrik, 2018
Projekti Energjia e Gjelbër (LOCAL4GREEN) zbatuar nga Shoqata e Bashkive përgjatë 2017-2019 financohet nga Bashkimi Europian brenda Programit Interreg MED.
Projekti Energjia e Gjelbër (LOCAL4GREEN) zbatuar nga Shoqata e Bashkive përgjatë 2017-2019 financohet nga Bashkimi Europian brenda Programit Interreg MED. Qëllimi i projektit është të ndihmojë bashkitë të hartojnë dhe zbatojnë politika vendore fiskale inovative, të orientuara drejt promovimit të burimeve të energjisë së rinovueshme në sektorin publik-privat dhe në banesa. Për të diskutuar në...
KONFERENCA MBI BARAZINË, DIVERSITETIN DHE PËRFSHIRJEN.SHBSH mbeshtet iniciativen.
16 Korrik, 2018
KONFERENCA MBI BARAZINË, DIVERSITETIN DHE PËRFSHIRJEN.SHBSH mbeshtet iniciativen.
KONFERENCA MBI BARAZINË, DIVERSITETIN DHE PËRFSHIRJEN. Shoqata e Bashkive të Shqipërisë është anëtare e Keshillit të Bashkive dhe Rajoneve Europiane @ CMRE organizatë Europiane që lobon dhe mbështet zhvillimin e demokracisë dhe qeverisjes vendore. Konferenca mbi Barazinë, Diversitetin dhe Përfshirjen e organizuar nga Këshillli i Bashkive dhe Rajoneve Europiane (CEMR) mblodhi në Bilbao Spanjë kryetarë...
Ne Bashkine Berat për taksën e pasurisë dhe metodologjia e re.
16 Korrik, 2018
Ne Bashkine Berat për taksën e pasurisë dhe metodologjia e re.
Ne Bashkine Berat për taksën e pasurisë dhe metodologjia e re. Pjesëmarrje e mrekullueshme, interesim profesional,dhe fillim i mbare. Çmimi mesatare referuese i shitblerjes së banesave ne Bashkin Berat 41 400 lekë/m2 Keshilli Bashkiak e ka analizuar, trajtuar dhe ka dal me vendim mbi TP: Kjo taksa do te mblidhet nga ShA ujesellesit per klientet...
Bashkite per ne Europe. Fjala e Zv Kryetarit te SHBSH, Z Agron Kapllanaj
30 Prill, 2018
Bashkite per ne Europe. Fjala e Zv Kryetarit te SHBSH, Z Agron Kapllanaj
Fjala Z.Agron Kapllanaj sot ne Konferencen ” Bashkitë për në Europe. E Nderuara Shkelqesia Juaj Znj. Vlahutin Të Nderuar kolege Kryetarë Të ndëruara Znj. Kuko dhe Znj. Maliqi Te ndëruar Pjesëmarrës Më lëjoni edhe mua t’ju falenderoj në emër të Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë për organizimin e kësaj konference pune me përfaqësuesit e qeverisjes...
Takimi i  Forumit Profesional të Taksave dhe Tarifave Vendore- Taksa e prones dhe metodologjia e re.
13 Prill, 2018
Takimi i Forumit Profesional të Taksave dhe Tarifave Vendore- Taksa e prones dhe metodologjia e re.
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacionin Hanns Siedel organizoi sot me pjesëmarrjen e specialistëve të zyrës së taksave në bashkitë tuaja. Qëllimi i këtij takimi të Forumit Profesional është diksutimi i “Metodologjisë për përcaktimin e vlerës së taksueshme të pasurisë së paluajtshme ndërtesa, bazës së taksës për kategori specifike, natyrën dhe prioritetin...
Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim dhe me mbështetjen e Open Gov Hub po organizon një vizitë studimore ne DC
4 Prill, 2018
Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim dhe me mbështetjen e Open Gov Hub po organizon një vizitë studimore ne DC
Washington Ti bëjmë qeveritë më të hapura, të ndergjegjëshme dhe të përgjegjshme ndaj qytetarëve të tyre. Pjesëmarrës dhe përfitues nga kjo vizite janë Kryetare/ë të bashkive të ndryshme Shqipërisë dhe perfaqesuesit e tyre : Kavaja, Gjirokastra, Shkodra, Kukësi, Elbasani, Permeti, Devolli, Mati, Klosi,dhe Selenica. Vizata dhe programit kan për qellim: 1) Lehtësimi i ekspozimit ndaj...
MINISTRIA E FINANCAVE PRANON KËRKESËN DHE PROPOZIMIN E SHBSH-së, QE TAKSA E PRONES TE MBLIDHET NGA VETE BASHKITE.
4 Prill, 2018
MINISTRIA E FINANCAVE PRANON KËRKESËN DHE PROPOZIMIN E SHBSH-së, QE TAKSA E PRONES TE MBLIDHET NGA VETE BASHKITE.
MINISTRIA E FINANCAVE PRANON KËRKESËN DHE PROPOZIMIN E SHBSH-së, QE TAKSA E PRONES TE MBLIDHET NGA VETE BASHKITE. Përfaqësuesit e Shoqatës se Bashkive të Shqiperise kanë kanë qene pjese shume aktive ne diskutimin e kuadrit ligjor mbi taksen e pasurise. ShBSh-ja ka paraqitur here pas here mendimet e saj dhe ka rekomnaduar ndryshime ne nene...
Ndarja e eksperiencave nga Projekti URGENT
4 Prill, 2018
Ndarja e eksperiencave nga Projekti URGENT
: praktika të mësuara dhe roli i pushtetit vendor Sot isha i ftuar ne Vlore nga LDA për të folur mbi rolin e bashkive ne kohesion social dhe integrimin e grupeve te ndryshme qe vijne për shkak të rritjes së nivelit të imigracionit të brendshëm urban, pasojat në pabarazinë sociale, kulturore dhe ekonomike dhe shmangien...
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë një nga 10 partnerët në Evropë në projektin Recov.
4 Prill, 2018
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë një nga 10 partnerët në Evropë në projektin Recov.
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë një nga 10 partnerët në Evropë në projektin Recov. Partneri kryesor në këtë projekt është Bashkia e Qendrës, Shkup. Koordinimi i përgjithshëm i projektit zbatohet nga ALDA europe. Mbeshtetur përmes programit të Evropës për Qytetarët. RECOV – REthinking Collaborative Values for public services Time-span March 1st, 2018 – February 29th,...
Local4Green project
23 Shkurt, 2018
Local4Green project
Today in the 3rd Partners’ Meeting of Local4Green project @MEDProgramme @ANCI Lazio
Waste Analysis to be carried out in two pilot regions of Albania
23 Shkurt, 2018
Waste Analysis to be carried out in two pilot regions of Albania
The project “Technical Assistance on Urban Solid Waste Integrated Management System”, financed by EU and implemented by Eptisa, have engaged the Association of Albanian Municipalities to conduct a qualitative and quantitative waste analysis in regions of Kukes and Gjirokastra, as well as in the Dibra Municipality. The analysis consists in finding out at the best...
Qendrimi mbi pr/l Për strehimin social”
23 Shkurt, 2018
Qendrimi mbi pr/l Për strehimin social”
Sot në seancën dëgjimore në Kuvendin e Shqipërisë, Komisioni për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë, shqyrtoi projektligjin “Për strehimin social”. Në cilësinë e Drejtorit Ekzekutiv të Shoqatës se Bashkive të Shqiperisë, z. Agron Haxhimali ndër te tjera e vuri theksin në këto çështje dhe bëri këto propozime: 1- Roli prefektit “gjobit kryetarin e bashkisë” është...
Qëndrimi  mbi skemen e re të ndihmes ekonomike
23 Shkurt, 2018
Qëndrimi mbi skemen e re të ndihmes ekonomike
Deklaratë e Zonjës Voltana Ademi, Kryetare e Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë Jam sot përpara jush në cilësinë e Kryetares së Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë, natyrisht edhe si Kryetare e Bashkisë së Shkodrës për të bashkëndarë me ju dhe përmes jush me qytetarët katrahurën e prodhuar nga sistemi qendror i menaxhimit të NDIHMËS EKONOMIKE....
BASHKËPUNËTORËT TANË
partner_logo_nalas
partner_logo_coplan
partner_logo_konrad
partner_logo_giz
partner_logo_swiss
partner_logo_alda
partner_logo_cemr
partner_logo_hams
partner_logo_keshilli
partner_logo_undp
partner_logo_worldbank
partner_logo_acr+
partner_logo_tdbb