ARKIVA (Materialet)

Propozime për rritje të buxhetit për Bashkitë.
6 Mars, 2024
Propozime për rritje të buxhetit për Bashkitë.
Propozime për rritje të buxhetit për Bashkitë. Instituti per Bashkitë e Shqipërisë si një nga aktoret profesional dhe teknik në fushen e pushteti vendorë,i adreson parlamentit disa kërkesa për ndryshim të projekt buxhetit për vitin 2024 për pushtetin vendorë. IBSH vlërson dhe mirëkupton të gjitha përpjekjet pozitive, sikunder mirëkupton vështiresi dhe potencialin e mundësive në...
Qëndrimi i Institutit për Bashkitë mbi Buxhetin 2024
6 Mars, 2024
Qëndrimi i Institutit për Bashkitë mbi Buxhetin 2024
Buxheti vendor 2024, në emër të çdo banori do të shpenzohen 25 mijë e 771 lekë. Drejtori iInstitute for Albanian Municipalities Agron Haxhimali analizon #buxhetin2024 per #bashkite dhe propozimet e bera per rritje te buxhetit te bashkive. 1-Buxheti per mbrojtje nga zjarri nga 1 546 805 i planifikuar të shkoj 3.000.000 2-Buxheti per administrimin e...
MED Talks
6 Mars, 2024
MED Talks
COP28
6 Mars, 2024
COP28
IAM and ALDA
6 Mars, 2024
IAM and ALDA
Strong Towns
6 Mars, 2024
Strong Towns
Energy Cities
6 Mars, 2024
Energy Cities
Meeting with the Minister of Local Government Mr. Arbian Mazniku.
6 Mars, 2024
Meeting with the Minister of Local Government Mr. Arbian Mazniku.
Takim me Ministrin e Pushtetit Vendorë zotin Arbian Mazniku. Drejtori i Institutit për Bashkitë z. Agron Haxhimali dhe Dr. Klaus Fiesinger, Drejtor Rajonal për Evropën Juglindore të Fondacionit Hanns Seidel zhvilluan një takim pune me Ministrin Mazniku. Ministri rezervoi një takim shumë të mire dhe profesional. Në fokus të bisedimeve ishte bashkepunimi për çeshtje që...
Rezoluta vjetore mbi raportet e Komisionit për Shqipërinë
6 Mars, 2024
Rezoluta vjetore mbi raportet e Komisionit për Shqipërinë
Instituti për Bashkitë e Shqipërisë kontribuan dhe mbeshtet pa hezitim zhvillimin dhe demokratizimin e vendin. Ne, punojme per avancimin e reformava publike qofte ato qendrore apo lokale, ne cdo sektor jetik per vendin, duke qen pjesmarres, duke ndare mendime,opinione, kritika dhe qendrime se si zhvillohet jeta politike,administrative dhe ekonomike dhe proceset e integrimit ne vend....
takim me Kryetarin e Bashkise Konya Büyükşehir Belediyesi njekohesisht President i Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities Uğur İbrahim Altay
6 Mars, 2024
takim me Kryetarin e Bashkise Konya Büyükşehir Belediyesi njekohesisht President i Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities Uğur İbrahim Altay
Drejtori i Institute for Albanian Municipalities z.Agron Haxhimali ne takim me Kryetarin e Bashkise Konya Büyükşehir Belediyesi njekohesisht President i Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities Uğur İbrahim Altay i uroi fushate te mbare dhe fitore ne zgjedhjet e 31 Marsit.
Alexandria , and Tirana , will be the first-ever Mediterranean Capitals of Culture and Dialogue in 2025
6 Mars, 2024
Alexandria , and Tirana , will be the first-ever Mediterranean Capitals of Culture and Dialogue in 2025
Alexandria , and Tirana , will be the first-ever Mediterranean Capitals of Culture and Dialogue in 2025. The initiative, endorsed by the UfM’s 43 Member States, seeks to honour the region’s diversity while also promoting mutual understanding with a yearlong programme of cultural and educational activities in each city. EU Neighbourhood & Enlargement #EU4Culture Union...
Mbështetje-Shkëmbim-Promovim. Municipality for Municipality
6 Mars, 2024
Mbështetje-Shkëmbim-Promovim. Municipality for Municipality
Mbështetje-Shkëmbim-Promovim. Kavaja dhe Tetova janë dy qytete të cilat kanë pasur marrëdhënie të hershme shumë të ngushta tregtare dhe kanë të përbashkët dashurinë dhe respektin ndaj traditës. Kryetari i Komunes Totove z. Bilall Kasami te cilen e falenderoj per gadishmerin qe tregoj per te vendosur ura te reja lidhjeje me Bashkia Kavajë, ishte ne nje...
IAM and TDBB
6 Mars, 2024
IAM and TDBB
Drejtori i Institute for Albanian Municipalities Agron Haxhimali me Kryetarin e bashkisë Zeytinburnu-İstanbul zotin Ömer Arısoy gjate takimit te bordit te Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities.. Çiftelia me flamurin ishte dhurata qe ai e pelqeu shume.
10 years since the Territorial Reform – what was expected and what was achieved?10 vite nga Reforma Territoriale- çfar u prit dhe çfar u arrit?
6 Mars, 2024
10 years since the Territorial Reform – what was expected and what was achieved?10 vite nga Reforma Territoriale- çfar u prit dhe çfar u arrit?
[English below] 10 vite nga Reforma Territoriale- çfar u prit dhe çfar u arrit? Ne tryezen me ekperte te organizuar nga Partia Lirise ishte i ftuar edhe Agron Haxhimali Drejtori i Institute for Albanian Municipalities i cilin ne prezantimin e tij nder te tjera ngriti disa ceshtje: 1-nevojen per ta pare ceshtjen e pushtetit vendor...
Takim i Komitetit Drejtues të Shoqatës së Bashkive
9 Prill, 2019
Takim i Komitetit Drejtues të Shoqatës së Bashkive
Takim i Komitetit Drejtues të Shoqatës së Bashkive Shoqata e Bashkive organizoi sot takimin e Komitetit Drejtues, nën kujdesin e Kryetarit të Bashkisë Lezhë, z. Fran Frrokaj. Komiteti Drejtues i Shoqatës, përbërë nga kryetarë të bashkive u mblodh për të diskutuar për cështje me interes të pushtetit vendor ashtu dhe për veprimtarinë ë Shoqatës. Tema...
Komitetit Drejtues i SHBSH blidhet në Bashkinë Mallakastër
14 Nëntor, 2018
Komitetit Drejtues i SHBSH blidhet në Bashkinë Mallakastër
Shoqata e Bashkive organizoi takimin e    nën kujdesin e Kryetarit të saj z. Agron Kapllanaj. Në këtë takim të radhës të Komitetit Drejtues (KD) ShBSh pasqyroi aktivitetet dhe rezultatet e punës së kryer deri tani gjatë vitit 2018. Ky vit ka qenë mjaft intensiv në funksionimin e veprimtarisë së përditshme të Shoqatës, përfshirë këtu takime...
BASHKËPUNËTORËT TANË
partner_logo_nalas
partner_logo_coplan
partner_logo_konrad
partner_logo_giz
partner_logo_swiss
partner_logo_alda
partner_logo_cemr
partner_logo_hams
partner_logo_keshilli
partner_logo_undp
partner_logo_worldbank
partner_logo_acr+
partner_logo_tdbb