NJOFTIMET

Propozime për rritje të buxhetit për Bashkitë.
6 Mars, 2024
Propozime për rritje të buxhetit për Bashkitë.
Propozime për rritje të buxhetit për Bashkitë. Instituti per Bashkitë e Shqipërisë si një nga aktoret profesional dhe teknik në fushen e pushteti vendorë,i adreson parlamentit disa kërkesa për ndryshim të projekt buxhetit për vitin 2024 për pushtetin vendorë. IBSH vlërson dhe mirëkupton të gjitha përpjekjet pozitive, sikunder mirëkupton vështiresi dhe potencialin e mundësive në...
Qëndrimi i Institutit për Bashkitë mbi Buxhetin 2024
6 Mars, 2024
Qëndrimi i Institutit për Bashkitë mbi Buxhetin 2024
Buxheti vendor 2024, në emër të çdo banori do të shpenzohen 25 mijë e 771 lekë. Drejtori iInstitute for Albanian Municipalities Agron Haxhimali analizon #buxhetin2024 per #bashkite dhe propozimet e bera per rritje te buxhetit te bashkive. 1-Buxheti per mbrojtje nga zjarri nga 1 546 805 i planifikuar të shkoj 3.000.000 2-Buxheti per administrimin e...
MED Talks
6 Mars, 2024
MED Talks
COP28
6 Mars, 2024
COP28
IAM and ALDA
6 Mars, 2024
IAM and ALDA
UNDRR
6 Mars, 2024
UNDRR
Energy Cities
6 Mars, 2024
Energy Cities
Meeting with the Minister of Local Government Mr. Arbian Mazniku.
6 Mars, 2024
Meeting with the Minister of Local Government Mr. Arbian Mazniku.
Takim me Ministrin e Pushtetit Vendorë zotin Arbian Mazniku. Drejtori i Institutit për Bashkitë z. Agron Haxhimali dhe Dr. Klaus Fiesinger, Drejtor Rajonal për Evropën Juglindore të Fondacionit Hanns Seidel zhvilluan një takim pune me Ministrin Mazniku. Ministri rezervoi një takim shumë të mire dhe profesional. Në fokus të bisedimeve ishte bashkepunimi për çeshtje që...
Rezoluta vjetore mbi raportet e Komisionit për Shqipërinë
6 Mars, 2024
Rezoluta vjetore mbi raportet e Komisionit për Shqipërinë
Instituti për Bashkitë e Shqipërisë kontribuan dhe mbeshtet pa hezitim zhvillimin dhe demokratizimin e vendin. Ne, punojme per avancimin e reformava publike qofte ato qendrore apo lokale, ne cdo sektor jetik per vendin, duke qen pjesmarres, duke ndare mendime,opinione, kritika dhe qendrime se si zhvillohet jeta politike,administrative dhe ekonomike dhe proceset e integrimit ne vend....
takim me Kryetarin e Bashkise Konya Büyükşehir Belediyesi njekohesisht President i Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities Uğur İbrahim Altay
6 Mars, 2024
takim me Kryetarin e Bashkise Konya Büyükşehir Belediyesi njekohesisht President i Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities Uğur İbrahim Altay
Drejtori i Institute for Albanian Municipalities z.Agron Haxhimali ne takim me Kryetarin e Bashkise Konya Büyükşehir Belediyesi njekohesisht President i Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities Uğur İbrahim Altay i uroi fushate te mbare dhe fitore ne zgjedhjet e 31 Marsit.
Interreg Euro-MED Programme
6 Mars, 2024
Interreg Euro-MED Programme
Interreg Euro-MED Programme Po kërkoni të zgjeroni horizontet tuaja apo thjesht jeni kurioz për atë që është bërë në Mesdhe? 🚀Atëherë ëdhtë Udhëzuesi për ju! Në “Udhëzuesin e MED për Eksploruesit e Qëndrueshëm”, do të gjeni mjete, baza të të dhënave, trajnime, raporte, etj. për të gërmuar në ato tema. Me nje perkthim te thjeshte...
Role of Municipalities in the green skills!
6 Mars, 2024
Role of Municipalities in the green skills!
Role of Municipalities in the green skills! This Workshop on green skills is organised by the Union for the Mediterranean (UfM) and hosted by the International Centre for Advanced Mediterranean Agronomic Studies at their Zaragoza campus on 1 and 2 February 2024. This initiative has been co-created with the collaboration of the CIHEAM Zaragoza expert...
Alexandria , and Tirana , will be the first-ever Mediterranean Capitals of Culture and Dialogue in 2025
6 Mars, 2024
Alexandria , and Tirana , will be the first-ever Mediterranean Capitals of Culture and Dialogue in 2025
Alexandria , and Tirana , will be the first-ever Mediterranean Capitals of Culture and Dialogue in 2025. The initiative, endorsed by the UfM’s 43 Member States, seeks to honour the region’s diversity while also promoting mutual understanding with a yearlong programme of cultural and educational activities in each city. EU Neighbourhood & Enlargement #EU4Culture Union...
Mbështetje-Shkëmbim-Promovim. Municipality for Municipality
6 Mars, 2024
Mbështetje-Shkëmbim-Promovim. Municipality for Municipality
Mbështetje-Shkëmbim-Promovim. Kavaja dhe Tetova janë dy qytete të cilat kanë pasur marrëdhënie të hershme shumë të ngushta tregtare dhe kanë të përbashkët dashurinë dhe respektin ndaj traditës. Kryetari i Komunes Totove z. Bilall Kasami te cilen e falenderoj per gadishmerin qe tregoj per te vendosur ura te reja lidhjeje me Bashkia Kavajë, ishte ne nje...
Working meeting at the offices of United Cities & Local Governments Middle East & West Asia Uclg-Mewa
6 Mars, 2024
Working meeting at the offices of United Cities & Local Governments Middle East & West Asia Uclg-Mewa
Working meeting at the offices of United Cities & Local Governments Middle East & West Asia Uclg-Mewa Director of the Institute for Albanian Municipalities Mr. Agron Haxhimali together with the Mayor of the Union of Municipalities Dannieh, Deputy Ombudsman of UCLG-MAWA, Mohamed Saadieh we met the president of UCLG MEWA Mr. @Mehmet Duman President Duman...
10 years since the Territorial Reform – what was expected and what was achieved?10 vite nga Reforma Territoriale- çfar u prit dhe çfar u arrit?
6 Mars, 2024
10 years since the Territorial Reform – what was expected and what was achieved?10 vite nga Reforma Territoriale- çfar u prit dhe çfar u arrit?
[English below] 10 vite nga Reforma Territoriale- çfar u prit dhe çfar u arrit? Ne tryezen me ekperte te organizuar nga Partia Lirise ishte i ftuar edhe Agron Haxhimali Drejtori i Institute for Albanian Municipalities i cilin ne prezantimin e tij nder te tjera ngriti disa ceshtje: 1-nevojen per ta pare ceshtjen e pushtetit vendor...
Institute for Albanian Municipalities është anëtari i ri i Fondacioni Anna Lindh – ALF – Rrjeti Shqiptar.
6 Mars, 2024
Institute for Albanian Municipalities është anëtari i ri i Fondacioni Anna Lindh – ALF – Rrjeti Shqiptar.
Institute for Albanian Municipalities është anëtari i ri i Fondacioni Anna Lindh – ALF – Rrjeti Shqiptar. Instituti është një organizatë e shoqërisë civile, që punon në fushën e demokracisë, qeverisjes dhe integrimit. Për të mësuar më shumë mbi profilin e tyre, ju ftojmë të shfletoni faqen web: https://iam.org.al/ #WeAreALF #newmembers #albaniannetwork #IAM #democracy #governance...
Impact of Territorial Reform
6 Mars, 2024
Impact of Territorial Reform
On News24 tv, in the Sinteze show with moderator Brenton Kotorri, we debated the effect of the territorial reform and whether the municipalities are failing. I emphasized to the public that: – municipalities are public institutions and as such do not go bankrupt (as usually happens with business) – their financial difficulties require longer management...
Gëzuar festave fundvitit dhe një Vit të Ri të mrekullueshëm – 2024
9 Janar, 2024
Gëzuar festave fundvitit dhe një Vit të Ri të mrekullueshëm – 2024
Dear Partners, Happy Holiday Season and a wonderful New Year – 2024 Gëzuar festave fundvitit dhe një Vit të Ri të mrekullueshëm – 2024  
Rekomandime të Institutit për Bashkitë mbi Projekt Buxhetin e Shtetit për vitin 2024
21 Nëntor, 2023
Rekomandime të Institutit për Bashkitë mbi Projekt Buxhetin e Shtetit për vitin 2024
Lënda: Rekomandime të Institutit për Bashkitë mbi Projekt Buxhetin e Shtetit për vitin 2024 Drejtuar: Komisionit të Ligjeve, Kuvendi i Shqipërisë Instituti per Bashkitë e Shqipërisë si një nga aktoret profesional dhe teknik ne fushen e pushteti vendore, duke ju falenderuar per bashkepunim e vazhdueshme ju prazanton disa kerkesa per ndryshim te projekt buxhetit per...
Projekti EC-NET (European Citizenship Network of Towns)
21 Dhjetor, 2022
Projekti EC-NET (European Citizenship Network of Towns)
The project « European Citizenship Network of Towns (EC-NET)» was funded with the support of the European Union under the Programme “Europe for Citizens” Strand 2 – Measure 2.2 “Networks of Towns” 6 events have been carried out within this project: Event 1 Participation: The event involved 28 citizens, including 3 participants from the city...
Thirrje për projekt propozime: Realizimi i projekteve të vogla në fushat e energjisë, mbrojtjes së klimës dhe transportit
7 Korrik, 2022
Thirrje për projekt propozime: Realizimi i projekteve të vogla në fushat e energjisë, mbrojtjes së klimës dhe transportit
Thirrje për projekt propozime: Realizimi i projekteve të vogla në fushat e energjisë, mbrojtjes së klimës dhe transportit Tranzicioni i energjisë EU4: Konventa e Kryetarëve të Bashkive në Ballkanin Perëndimor dhe Turqi Shoqata e Bashkive të Shqipërisë është duke mbështetur zbatimin e projektit: Tranzicioni energjetik EU4: Konventa e Kryetarëve të Bashkive në Ballkanin Perëndimor dhe...
Takim mes Kolegësh🇦🇱🇮🇶
27 Prill, 2022
Takim mes Kolegësh🇦🇱🇮🇶
Delegacioni Shqiptare vizitoj dhe Marshlands ne Irak.Nje mrekulli e natyres. قسم الاعلام والاتصال الحكومي في ديوان محافظة ميسان The Mesopotamian #Marshes, also known as the Iraqi Marshes, are a wetland area located in Southern Iraq and Southwestern Iran. Historically the marshlands, mainly composed of the separate but adjacent Central, Hawizeh and Hammar Marshes, used to...
RFQ-1: Construction works for the implementation of the detailed technical design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan.
26 Prill, 2022
RFQ-1: Construction works for the implementation of the detailed technical design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan.
Albanian Association of Municipalities kindly requests your quotation for the provision of works and goods as detailed in Annex 1 of this RFQ. This Request for Quotation comprises the following documents: Section 1: This request letter Section 2: RFQ Instructions and Data         Annex 1: Scope of Works (SoW)           Annex 2: Quotation Submission Form                                 Annex 3:...
Terms of Reference for External Consultancy
14 Shkurt, 2022
Terms of Reference for External Consultancy
TERMS OF REFERENCE for EXTERNAL CONSULTANCY Rural Development / LEADER expert consultant Under the Programme ‘Supporting Recovery and Stability in Iraq through Local Development’ Funded by the European Union and Implemented by UNDP, the Association of Albanian Municipalities is carrying out the project titled Peer-to-Peer Cooperation with Iraqi Governorate – Missan and Albanian Association of...
Terms of Reference For  Preparation of detailed design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan
20 Shtator, 2021
Terms of Reference For Preparation of detailed design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan
PEER-TO-PEER COOPERATION WITH IRAQI GOVERNORATE – MISSAN Programme ‘Supporting Recovery and Stability in Iraq through Local Development’ Funded by the European Union and Implemented by UNDP     TERMS OF REFERENCE  For Preparation of detailed design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan.   Background   Having once covered a green area...
First Operational Meeting with Missan Governorate.
3 Shtator, 2021
First Operational Meeting with Missan Governorate.
Peer to Peer Governorate for Agriculture Innovation محافظة الابتكار الزراعي/الند للند Supporting Recovery and Stability in Iraq through Local Development programme – Missan دعم الإنتعاش والاستقرار في العراق من خلال برنامج التنمية المحلية – ميسان Implemented by the United Nations Development Programme (UNDP) منفذ بواسطة برنامج الأمم المتحدة للتنمية )UNDP( Funded by the European Union...
Announcement for consultancy in agriculture sector
27 Gusht, 2021
Announcement for consultancy in agriculture sector
Association of Albanian Municipalities has started the implementation of the Project “Governorate for Agriculture Innovation”, with the support of UNDP Iraq, funded by EU.  As part of the activities of the project, AAM is launching a call for the selection of: Three Albanian experts, Team Leader and 2 agriculture experts; Three Iraqi experts, one institutional...
External expertise to support videos production (storytelling, Vox pops and final video)
26 Gusht, 2021
External expertise to support videos production (storytelling, Vox pops and final video)
SERVICE CONTRACT NOTICE Technical Expertise: External expertise to support videos production (storytelling, Vox pops and final video) Albania – Tirana 1. Publication reference – SuSTowns Ref. no. 5390-5/3 Date 24/08/2021 2. Procedure – Single tender 3. Programme title – Interreg MED 4. Financing Vox pops Video/ WP 3/ Budget line 2.3.8: Digital or Written communication...
Manual mbi Lokalizimin e Axhendës 2030
8 Gusht, 2021
Manual mbi Lokalizimin e Axhendës 2030
Manual mbi Lokalizimin e Axhendës 2030 Autorë: Agron Haxhimali dhe Aida Cacaj Shoqata e Bashkive Ky publikim është përgatitur nga Shoqata e Bashkive të Shqipërisë me mbështetjen e Fondacionit Hanns Seidel, Shqipëri. Ky publikim pasqyron qëndrimet e Shoqatës së Bashkive dhe jo domosdoshmërisht të Fondacionit Hanns Seidel. Autorët garantojnë pasqyrimin me korrektësi të të dhënave...
ALAA-AAM-NALAS: Partnership Memorandum of Understanding
24 Qershor, 2021
ALAA-AAM-NALAS: Partnership Memorandum of Understanding
Partnership Memorandum of Understanding “Strengthening/Consolidation Local Associations Structures” Development of the initiative for a consolidation support 1.Rationale/Scope The purpose of this MOU is to bear witness of the initiative undertaken by both the Albanian Association of Municipalities (AAM) and the Association for Local Autonomy of Albania (ALAA) to consolidate both associations. Upcoming decentralization reforms in...
Letër për: Ambasadorët në Republikën e Shqipërisë,Drejtuesit e Misioneve të Huaja në Shqipëri dhe  Partnerët e Shoqatës të Bashkive të Shqipërisë
25 Maj, 2021
Letër për: Ambasadorët në Republikën e Shqipërisë,Drejtuesit e Misioneve të Huaja në Shqipëri dhe Partnerët e Shoqatës të Bashkive të Shqipërisë
Tiranë, më 24.05.2021 Shoqata e Bashkive të Shqipërisë Për: Ambasadorët në Republikën e Shqipërisë Drejtuesit e Misioneve të Huaja në Shqipëri Partnerët e Shoqatës të Bashkive të Shqipërisë Të nderuar Shkëlqesi, Në emër të Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë (SHBSH), ne do të donim të ndanim me ju shqetësimet tona mbi një iniciativë të kohëve...
Ftesë për nënshkrimin e Deklaratës për Dietën Mesdhetare
31 Mars, 2021
Ftesë për nënshkrimin e Deklaratës për Dietën Mesdhetare
Përfshirë në listën përfaqësuese të UNESCO-s të Trashëgimisë Kulturore Jo-materiale të Njerëzimit, dieta mesdhetare është një pjesë integrale e identitetit mesdhetar. “Dieta mesdhetare përfshin një sërë aftësish, njohuri, rituale, simbole dhe tradita në lidhje me drithërat, korrjet, peshkimin, blegtorinë, konservimin, përpunimin, gatimin, dhe veçanërisht ndarjen dhe konsumimin e ushqimit.”  Fatkeqësisht, në kohët e fundit, ndryshime...
Terms of Reference  NATIONAL EXPERT FOR OSITION PAPER / POLICY RECOMMENDATION FOR SETTING UP A STREAMLINED PROCEDURE FOR REGISTRATION OF ASSETS FOR PUCS AND LGUS – FOR CADASTRE AGENCY
15 Shkurt, 2021
Terms of Reference NATIONAL EXPERT FOR OSITION PAPER / POLICY RECOMMENDATION FOR SETTING UP A STREAMLINED PROCEDURE FOR REGISTRATION OF ASSETS FOR PUCS AND LGUS – FOR CADASTRE AGENCY
Terms of Reference NATIONAL EXPERT FOR OSITION PAPER / POLICY RECOMMENDATION FOR SETTING UP A STREAMLINED PROCEDURE FOR REGISTRATION OF ASSETS FOR PUCS AND LGUS – FOR CADASTRE AGENCY I. Background The project “Regional Capacity Development Network (RCDN) for Water and Sanitation Services” aims at increasing the effectiveness and efficiency of the water utilities in...
Buletini i  Shoqatës së Bashkive
1 Shkurt, 2021
Buletini i Shoqatës së Bashkive
Ky buletin i Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë pasqyron aktivitetet kryesore gjatë periudhës maj – dhjetor 2020. Pandemia COVID 19 bëri që 2020 të ishte një vit shumë sfidues për Shqipërinë, ashtu si dhe për pjesën tjetër të globit. Shumica e përpjekjeve u përqendruan në lehtësimin e pasojave dhe për të parandaluar humbjet e mëtejshme....
Manuali i Menaxhimit te Basenit Lumor dhe Transparenca
11 Janar, 2021
Manuali i Menaxhimit te Basenit Lumor dhe Transparenca
Ky manual është përgatitur nga Forumi Shqiptar SocialEkonomik ASET, në zbatim të projektit “Përmirësimi i rolit të OSHC-ve për promovimin e zbatimit dhe adaptimit të Acquis mjedisore të BE në nivelin lokal – Pellgu i Lumit Vjosa” në kuadër të projektit “Menaxhimi dhe Transparenca e Basenit Lumor”, i financuar nga BE në kuadrin e programit...
Ftesë për Ofertë/ Pajisje dhe Punime për Këndin e Lojrave, NJA 4 – Bashkia Durrës
15 Dhjetor, 2020
Ftesë për Ofertë/ Pajisje dhe Punime për Këndin e Lojrave, NJA 4 – Bashkia Durrës
Ftesë për Ofertë PAJISJE dhe PUNIME PËR KËNDIN e LOJRAVE, NJA 4 – Bashkia Durrës Project: “Enhancing local capacities to implement the 2030 Agenda and the Leave No One Behind Principle”   Shoqata e Bashkive të Shqipërisë me mbështetjen e programit rajonal të GIZ/ORF Albania (Fondet e Hapura Rajonale për Evropën Juglindore) dhe të NALAS...
Ftesë për punonjësit socialë të bashkive
30 Nëntor, 2020
Ftesë për punonjësit socialë të bashkive
Kemi kënaqësinë t’ju ftojmë në dy seminare online për qasjet për përmirësimin e shërbimeve sociale në nivelin lokal, veçanërisht në lidhje me qendrat e kujdesit ditor dhe kryerjen e aktiviteteve të ndërgjegjësimit për grupet në nevojë. Seminari i parë në Qendrat e Kujdesit Ditor si shërbime familjare dhe të bazuara në komunitet në nivelin lokal,...
Njoftim i kontrates
16 Nëntor, 2020
Njoftim i kontrates
Ftesë për Ofertë PAJISJE PËR QENDRËN RAJONALE “HARMONIA” – Bashkia Shkodër Project: “Enhancing local capacities to implement the 2030 Agenda and the Leave No One Behind Principle”   Shoqata e Bashkive të Shqipërisë me mbështetjen e programit rajonal të GIZ/ORF Albania (Fondet e Hapura Rajonale për Evropën Juglindore) dhe të NALAS (Rrjeti i Shoqatave të...
Projekti “Dieta Mesdhetare” Interreg MED/ Thirrje për shprehje interesi
12 Tetor, 2020
Projekti “Dieta Mesdhetare” Interreg MED/ Thirrje për shprehje interesi
Projekti “Dieta Mesdhetare” Interreg MED  Thirrje për shprehje interesi 12 tetor 2020   Shoqata e Bashkive të Shqipërisë hap thirrjen për përzgjedhjen e individëve apo sipërmarrjeve që do të përfitojnë mbështetje për pesë (5) produkte agro-ushqimore / ose shërbime të lidhura me to. Të dhëna mbi projektin Listuar si pjesë e Trashëgimisë Jomateriale të Njerëzimit,...
Intercultural Dialogue Network Project
30 Korrik, 2020
Intercultural Dialogue Network Project
Intercultural Dialogue Network Project, AAM together with 14 partners building together The European Towns Fostering Intercultural Dialogue and Combating Discrimination of Migrants and Minorities Find us here: https://www.slideshare.net/GosiaWochowskaPhD/intercultural-dialogue-meet-the-network-partners Carnicava Municipality Ayuntamiento de Iniesta MBM Training and Development Center, UK Shoqata e Bashkive të Shqipërisë ILA Јасмина Гулевска – градоначалник на општина Могила Aleksandrów Łódzki Novi...
Position type: Project officer_Announcement
12 Qershor, 2020
Position type: Project officer_Announcement
Project Officer to support Association of Albanian Municipalities in the implementation of projects SusTown and MD.net – Interreg MED Position type: Project officer Location: Tirana, Albania The Association of Albanian Municipalities is a non-political, non-religious and non-profit association. The Albanian Association of Municipalities is a voluntary and independent union of the municipalities of Albania. AAM...
COVID 19, lëvizshmëri dhe lehtësira për përdoruesit e bicikletave në Bashkinë Shkodër.
2 Qershor, 2020
COVID 19, lëvizshmëri dhe lehtësira për përdoruesit e bicikletave në Bashkinë Shkodër.
Jo vetëm punë online por edhe investime në terren. Shoqata e Bashkive të Shqipërisë me mbështetjen e programit rajonal të GIZ/ORF Albania (Fondet e Hapura Rajonale për Evropën Juglindore) ka zbatuar projektin me fokus pregatitjet për Planin e Mobilitetit të Qëndrueshëm Urban (Sustainable Urban Mobility Plan -SUMP) në 5 bashki të Shqipërisë. Projekti synon të...
Ftese per oferta, projekti “VENDQËNDRIME E PARKIME PËR BIÇIKLETA”
18 Shkurt, 2020
Ftese per oferta, projekti “VENDQËNDRIME E PARKIME PËR BIÇIKLETA”
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë me mbështetjen e programit rajonal të GIZ/ORF Albania (Fondet e Hapura Rajonale për Evropën Juglindore) do të vazhdojë zbatojë projektin me fokus pregatitjet për Planin e Mobilitetit te Qëndrueshëm Urban (Sustainable Urban Mobility Plan -SUMP). Nje komponent  ketij projekti ështe dhe pilotimi në bashkine Shkoder i infrastrukures që mbështet dhe ...
Shoqata e Bashkive zhvilloi sot  takimin e trete te Partnereve te Projektit MD.net
9 Prill, 2019
Shoqata e Bashkive zhvilloi sot takimin e trete te Partnereve te Projektit MD.net
Shoqata e Bashkive zhvilloi sot në Tirane takimin e trete te Partnereve te Projektit MD.net, i financuar nen thirrjen Interreg MED, se bashku me 12 partnere te tjere nga 9 vende te ndryshme te Europes.  Projekti synon nxitjen e ekonomive te vogla lokale permes mbeshtetjes se vlerave qe permban Dieta Mesdhetare, si pasuri jomateriale e njerezimit...
NALAS Rrjeti i Shoqatave të Autoriteve Lokale të Evropës Jug-Lindore) zhvillon takimin e bordit te drejoreve në Tiranë
9 Prill, 2019
NALAS Rrjeti i Shoqatave të Autoriteve Lokale të Evropës Jug-Lindore) zhvillon takimin e bordit te drejoreve në Tiranë
NALAS Rrjeti i Shoqatave të Autoriteve Lokale të Evropës Jug-Lindore) zhvillon takimin e bordit te drejoreve në Tiranë  Shoqata e Bashkive të Shqiperise ishte pritese e takimit te Drejoreve te Shoqatave te Qeverise Vendore ne Vendet e Evropes Juglindore. Takimi kishte per qellim diskutimin e agendes dhe aktiviteteve te Rrjetit, orgnaizimin e Asambles etj. Në...
Bashkitë e Lezhës,  Kukësit dhe Vau të Dejës prezantojnë politikat fiskale mjedisore
9 Prill, 2019
Bashkitë e Lezhës, Kukësit dhe Vau të Dejës prezantojnë politikat fiskale mjedisore
Bashkia Lezhë Bashkia Kukës Bashkia e Vau i Dejës prezantojnë politikat fiskale mjedisore,  Seminar Ndërkombëtar për Paketë të Gjelbra Fiskale Shoqata e Bashkive të Shqipërisë morri pjesë në seminarin ndërkombëtar të prezantimit të progresit të projektit LOCAL4GREEN, që u zhvillua në Valencia me praninë e partnerëve të tjerë.Interreg MED Programme Bashkia e Lezhës, Kukësit dhe Vau i Dejës...
Ndihma financiare e BE-s në dispozicion të autoriteteve vendore dhe rajonale të vendeve kandidate dhe kandidate potenciale për zgjerimin e BE-së
14 Nëntor, 2018
Ndihma financiare e BE-s në dispozicion të autoriteteve vendore dhe rajonale të vendeve kandidate dhe kandidate potenciale për zgjerimin e BE-së
Komisioni për Çështjet e Shtetësisë, Qeverisjes, Institucionale dhe Punët e Jashtme Ndihma financiare e BE-s në dispozicion të autoriteteve vendore dhe rajonale të vendeve kandidate dhe kandidate potenciale për zgjerimin e BE-së Per me shume kliko  ” EU-FA-available-LRAs-Candidate-Countries-alb (1)[1]” https://cor.europa.eu/en/engage/studies/Documents/EU-FA-available-LRAs-Candidate-Countries.pdf  
Eksperiencat e suksesshme të lidershipit
14 Nëntor, 2018
Eksperiencat e suksesshme të lidershipit
, sfidat, dhe faktorët e suksesit në zbatimin e tyre ishin në qendër të takimeve të realizuara gjatë kësaj jave me drejtuesit e Bashkive: #Belsh, #Cërrik, #Delvinë, #Divjakë, #Dropull, #Durrës, #Elbasan, #Finiq, #Fushë-Arrëz, #Gjirokastër, #Gramsh, #Këlcyrë, #Konispol, #Libohovë, #Librazhd, #Lushnje, #Mallakastër, #Memaliaj, #Peqin, #Prrenjas, #Sarandë, #Selenicë, #Shijak, #Shkodër, #Tepelenë, #Vau i Dejës, #Vlorë #Fier,#Roskovec Këto...
“Fuqizimin e Kryetareve të Bashkive nëpërmjet programit të shkëmbimit të eksperiencës mes njëri-tjetrit”
21 Shtator, 2018
“Fuqizimin e Kryetareve të Bashkive nëpërmjet programit të shkëmbimit të eksperiencës mes njëri-tjetrit”
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë dhe Shoqata për Autonomi Vendore bashkë për Me qëllim të përmbushjes së fushëveprimit të detyrës dhe sigurimit të ofrimit të shërbimeve të kërkuara, Shoqata e Bashkive ka hartuar këtë propozim dhe do të zbatojë aktivitetet në bashkëpunim të ngushtë me Shoqatën për Autonomi Vendore dhe ekspertët e fushës. Në përgjigje...
Shoqata e Bashkive nisi zbatimin e Projektit MD.net, si pjese e nje konsorciumi prej 12 partneresh.
21 Shtator, 2018
Shoqata e Bashkive nisi zbatimin e Projektit MD.net, si pjese e nje konsorciumi prej 12 partneresh.
Shoqata e Bashkive nisi zbatimin e Projektit MD.net, si pjese e nje konsorciumi prej 12 partneresh. Objektivi i përgjithshëm i projektit: Objektivi i përgjithshëm i projektit është njohja e Dietës Mesdhetare (MD) si mundësi për zhvillimin ekonomik lokal dhe rajonal. Ky objektiv do të arrihet përmes rritjes së njohurive, grumbullimit dhe rrjetëzimit ndërkombëtar, testimit të...
Bashkepunim pertej bashkise fqinje.
21 Shtator, 2018
Bashkepunim pertej bashkise fqinje.
“NJË FUSHATË ZGJEDHORE LOKALE KOMUNIKATIVE DHE KRIJUESE“ SHKEMBIM EKSPERIENCE MIDIS KRYETAREVE TE BASHKIVE SHQIPTARE DHE MALAZEZE Me mbështetjen e fondacionit Konrad Adenauer Stiftung po realizojme nje vizite ne disa bashki te Malit te Zi, me kryetaret e Bashkive Mallakaster Agron Kapllanaj, Kryetari Permetit Niko Shupuli dhe Drejtori ShBSh Agron Haxhimali, Walter Glos Drejtor i KAS...
NJOFTIM PËR SHTYP
23 Gusht, 2018
NJOFTIM PËR SHTYP
Tiranë, 21 gusht 2018 NJOFTIM PËR SHTYP Caktimi nga Qeveria i OSHEE si agjent për mbledhjen e taksës së ndërtesës si ndërhyrje flagrante dhe e hapur ndaj pushtetit vendor.   Shoqata e Bashkive të Shqipërisë, si mbrojtëse e parimeve të autonomisë vendore, shpreh shqetësimin dhe kundërshtimin për projektvendimin e qeverisë qendrore, nëpërmjet të cilit synohet...
Gudrun MOSLER-TÖRNSTRÖM: “Achieving Sustainable Development Goals requires good local governance and democratic institutions supporting it”
17 Korrik, 2018
Gudrun MOSLER-TÖRNSTRÖM: “Achieving Sustainable Development Goals requires good local governance and democratic institutions supporting it”
“Achieving Sustainable Development Goals (SDGs) is a shared responsibility of all levels of government: national, regional and local,” stated Congress President Gudrun MOSLER-TÖRNSTRÖM at the Local and Regional Governments Forum held in New York on 16 July 2018 on the occasion of the High-Level Political Forum on Sustainable Development. Speaking at a Panel on the...
Andreas KIEFER: ‘’Institutional partnerships for advancing local and regional democracy across Europe take on a particular importance today
17 Korrik, 2018
Andreas KIEFER: ‘’Institutional partnerships for advancing local and regional democracy across Europe take on a particular importance today
“We have very fruitful relations of partnership with the NALAG’s leadership and have been discussing proposals for new co-operation activities’’ stated Congress General Secretary Andreas Kiefer, at a Workshop organised by the National Association of Local Authorities of Georgia NALAG, held on 29 June in Tbilisi, Georgia. ‘’National delegations to the European institutions and associations...
Projekti i ri FLAT (Flood and landslide assistance and training)
16 Korrik, 2018
Projekti i ri FLAT (Flood and landslide assistance and training)
Projekti FLAT nisi zyrtarisht me takimin e parë të partnerëve në 3-4 korrik në Danilovgrad, Mal i Zi. Ky projekt (Asistencë dhe Trajnim për Menaxhimin e Përmbytjeve dhe Rrëshqitjeve të Tokës) synon të rrisë kapacitetet e shërbimeve të emergjencave civile në bashki dhe të hartojë plane të integruara për menaxhimin e rriskut në rast përmbytjesh...
RECOV – REthinking Collaborative Values for public services.
16 Korrik, 2018
RECOV – REthinking Collaborative Values for public services.
Kick off Project, RECOV – REthinking Collaborative Values for public services. The project was developed by 10 partners across Europe, recognizing the importance to jointly address recently emerging challenges and to take an advantage of opportunities arising out of this cooperation. It aims at creating a network of towns eager to work together on exchanging...
Projekti Energjia e Gjelbër (LOCAL4GREEN) zbatuar nga Shoqata e Bashkive përgjatë 2017-2019 financohet nga Bashkimi Europian brenda Programit Interreg MED.
16 Korrik, 2018
Projekti Energjia e Gjelbër (LOCAL4GREEN) zbatuar nga Shoqata e Bashkive përgjatë 2017-2019 financohet nga Bashkimi Europian brenda Programit Interreg MED.
Projekti Energjia e Gjelbër (LOCAL4GREEN) zbatuar nga Shoqata e Bashkive përgjatë 2017-2019 financohet nga Bashkimi Europian brenda Programit Interreg MED. Qëllimi i projektit është të ndihmojë bashkitë të hartojnë dhe zbatojnë politika vendore fiskale inovative, të orientuara drejt promovimit të burimeve të energjisë së rinovueshme në sektorin publik-privat dhe në banesa. Për të diskutuar në...
KONFERENCA MBI BARAZINË, DIVERSITETIN DHE PËRFSHIRJEN.SHBSH mbeshtet iniciativen.
16 Korrik, 2018
KONFERENCA MBI BARAZINË, DIVERSITETIN DHE PËRFSHIRJEN.SHBSH mbeshtet iniciativen.
KONFERENCA MBI BARAZINË, DIVERSITETIN DHE PËRFSHIRJEN. Shoqata e Bashkive të Shqipërisë është anëtare e Keshillit të Bashkive dhe Rajoneve Europiane @ CMRE organizatë Europiane që lobon dhe mbështet zhvillimin e demokracisë dhe qeverisjes vendore. Konferenca mbi Barazinë, Diversitetin dhe Përfshirjen e organizuar nga Këshillli i Bashkive dhe Rajoneve Europiane (CEMR) mblodhi në Bilbao Spanjë kryetarë...
Ne Bashkine Berat për taksën e pasurisë dhe metodologjia e re.
16 Korrik, 2018
Ne Bashkine Berat për taksën e pasurisë dhe metodologjia e re.
Ne Bashkine Berat për taksën e pasurisë dhe metodologjia e re. Pjesëmarrje e mrekullueshme, interesim profesional,dhe fillim i mbare. Çmimi mesatare referuese i shitblerjes së banesave ne Bashkin Berat 41 400 lekë/m2 Keshilli Bashkiak e ka analizuar, trajtuar dhe ka dal me vendim mbi TP: Kjo taksa do te mblidhet nga ShA ujesellesit per klientet...
Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim dhe me mbështetjen e Open Gov Hub po organizon një vizitë studimore ne DC
4 Prill, 2018
Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim dhe me mbështetjen e Open Gov Hub po organizon një vizitë studimore ne DC
Washington Ti bëjmë qeveritë më të hapura, të ndergjegjëshme dhe të përgjegjshme ndaj qytetarëve të tyre. Pjesëmarrës dhe përfitues nga kjo vizite janë Kryetare/ë të bashkive të ndryshme Shqipërisë dhe perfaqesuesit e tyre : Kavaja, Gjirokastra, Shkodra, Kukësi, Elbasani, Permeti, Devolli, Mati, Klosi,dhe Selenica. Vizata dhe programit kan për qellim: 1) Lehtësimi i ekspozimit ndaj...
Plani i Aktiviteteve per vitin 2018
23 Shkurt, 2018
Plani i Aktiviteteve per vitin 2018
http://3_Plan aktivitetesh 2018.xls AKTIVITETI JAN SHK MAR PRI MAJ QER KOR GUS SHT TET NEN DHJ 1.Veprimtaria e përditshme e ShBSh 1.1. ShBSh kryen veprimtarinë e përditshme (menaxhimin e zyrës dhe atë financiar, zhvillimin e burimeve njerëzore) 1.2 ShBSh do të kryejë raportimin vjetor financiar dhe të aktiviteteve 1.3 ShBSh organizon Mbledhjet e Komitetit Drejtues...
BASHKËPUNËTORËT TANË
partner_logo_nalas
partner_logo_coplan
partner_logo_konrad
partner_logo_giz
partner_logo_swiss
partner_logo_alda
partner_logo_cemr
partner_logo_hams
partner_logo_keshilli
partner_logo_undp
partner_logo_worldbank
partner_logo_acr+
partner_logo_tdbb