AKTIVITETET E IAM

Innovative Diversity Management and Inclusion Strategies for European Towns – IDIMAE
26 Prill, 2024
Innovative Diversity Management and Inclusion Strategies for European Towns – IDIMAE
INDIMAE was implemented as a participative and innovative networking project, anchored in the social, economic and political reality of the EU, seeking to establish a pan-European network of towns, working together on improving diversity management and minority rights protection in European towns. The INDIMAE Network worked to address the challenges of all European societies and...
Local Alliance urges EU to stay the course on Green Deal implementation
22 Prill, 2024
Local Alliance urges EU to stay the course on Green Deal implementation
We, the European networks of local and regional governments, representing cities and regions ranging from the smallest rural towns to the largest metropolitan capitals across all EU Member States, wish to underscore the importance of staying on course to implement the European Green Deal under this and next mandates of the European Commission. European local...
Qëndrimi i Institutit për Bashkitë mbi Buxhetin 2024
6 Mars, 2024
Qëndrimi i Institutit për Bashkitë mbi Buxhetin 2024
Buxheti vendor 2024, në emër të çdo banori do të shpenzohen 25 mijë e 771 lekë. Drejtori iInstitute for Albanian Municipalities Agron Haxhimali analizon #buxhetin2024 per #bashkite dhe propozimet e bera per rritje te buxhetit te bashkive. 1-Buxheti per mbrojtje nga zjarri nga 1 546 805 i planifikuar të shkoj 3.000.000 2-Buxheti per administrimin e...
TACSO
6 Mars, 2024
TACSO
MED Talks
6 Mars, 2024
MED Talks
IAM and ALDA
6 Mars, 2024
IAM and ALDA
Energy Cities
6 Mars, 2024
Energy Cities
Meeting with the Minister of Local Government Mr. Arbian Mazniku.
6 Mars, 2024
Meeting with the Minister of Local Government Mr. Arbian Mazniku.
Takim me Ministrin e Pushtetit Vendorë zotin Arbian Mazniku. Drejtori i Institutit për Bashkitë z. Agron Haxhimali dhe Dr. Klaus Fiesinger, Drejtor Rajonal për Evropën Juglindore të Fondacionit Hanns Seidel zhvilluan një takim pune me Ministrin Mazniku. Ministri rezervoi një takim shumë të mire dhe profesional. Në fokus të bisedimeve ishte bashkepunimi për çeshtje që...
takim me Kryetarin e Bashkise Konya Büyükşehir Belediyesi njekohesisht President i Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities Uğur İbrahim Altay
6 Mars, 2024
takim me Kryetarin e Bashkise Konya Büyükşehir Belediyesi njekohesisht President i Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities Uğur İbrahim Altay
Drejtori i Institute for Albanian Municipalities z.Agron Haxhimali ne takim me Kryetarin e Bashkise Konya Büyükşehir Belediyesi njekohesisht President i Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities Uğur İbrahim Altay i uroi fushate te mbare dhe fitore ne zgjedhjet e 31 Marsit.
Interreg Euro-MED Programme
6 Mars, 2024
Interreg Euro-MED Programme
Interreg Euro-MED Programme Po kërkoni të zgjeroni horizontet tuaja apo thjesht jeni kurioz për atë që është bërë në Mesdhe? 🚀Atëherë ëdhtë Udhëzuesi për ju! Në “Udhëzuesin e MED për Eksploruesit e Qëndrueshëm”, do të gjeni mjete, baza të të dhënave, trajnime, raporte, etj. për të gërmuar në ato tema. Me nje perkthim te thjeshte...
Role of Municipalities in the green skills!
6 Mars, 2024
Role of Municipalities in the green skills!
Role of Municipalities in the green skills! This Workshop on green skills is organised by the Union for the Mediterranean (UfM) and hosted by the International Centre for Advanced Mediterranean Agronomic Studies at their Zaragoza campus on 1 and 2 February 2024. This initiative has been co-created with the collaboration of the CIHEAM Zaragoza expert...
Alexandria , and Tirana , will be the first-ever Mediterranean Capitals of Culture and Dialogue in 2025
6 Mars, 2024
Alexandria , and Tirana , will be the first-ever Mediterranean Capitals of Culture and Dialogue in 2025
Alexandria , and Tirana , will be the first-ever Mediterranean Capitals of Culture and Dialogue in 2025. The initiative, endorsed by the UfM’s 43 Member States, seeks to honour the region’s diversity while also promoting mutual understanding with a yearlong programme of cultural and educational activities in each city. EU Neighbourhood & Enlargement #EU4Culture Union...
15 years since the first ever Covenant of Mayors
6 Mars, 2024
15 years since the first ever Covenant of Mayors
Today we are celebrating 15 years since the first ever Covenant of Mayors ceremony, launching the initiative, on 10 February 2009 Since, the movement has grown: thousands of cities and town across Europe have committed to ambitious climate action, driving Europe’s transition from the bottom-up. Now, it’s time to reassert mayors’ protagonist role in implementing...
Mbështetje-Shkëmbim-Promovim. Municipality for Municipality
6 Mars, 2024
Mbështetje-Shkëmbim-Promovim. Municipality for Municipality
Mbështetje-Shkëmbim-Promovim. Kavaja dhe Tetova janë dy qytete të cilat kanë pasur marrëdhënie të hershme shumë të ngushta tregtare dhe kanë të përbashkët dashurinë dhe respektin ndaj traditës. Kryetari i Komunes Totove z. Bilall Kasami te cilen e falenderoj per gadishmerin qe tregoj per te vendosur ura te reja lidhjeje me Bashkia Kavajë, ishte ne nje...
IAM and TDBB
6 Mars, 2024
IAM and TDBB
Drejtori i Institute for Albanian Municipalities Agron Haxhimali me Kryetarin e bashkisë Zeytinburnu-İstanbul zotin Ömer Arısoy gjate takimit te bordit te Türk Dünyası Belediyeler Birliği – Union Of Turkish World Municipalities.. Çiftelia me flamurin ishte dhurata qe ai e pelqeu shume.
Working meeting at the offices of United Cities & Local Governments Middle East & West Asia Uclg-Mewa
6 Mars, 2024
Working meeting at the offices of United Cities & Local Governments Middle East & West Asia Uclg-Mewa
Working meeting at the offices of United Cities & Local Governments Middle East & West Asia Uclg-Mewa Director of the Institute for Albanian Municipalities Mr. Agron Haxhimali together with the Mayor of the Union of Municipalities Dannieh, Deputy Ombudsman of UCLG-MAWA, Mohamed Saadieh we met the president of UCLG MEWA Mr. @Mehmet Duman President Duman...
Institute for Albanian Municipalities/Instituti për Bashkitë e Shqipërisë is member of the ACR+ | Association of Cities and Regions for sustainable Resource management
6 Mars, 2024
Institute for Albanian Municipalities/Instituti për Bashkitë e Shqipërisë is member of the ACR+ | Association of Cities and Regions for sustainable Resource management
Good news. Institute for Albanian Municipalities/Instituti për Bashkitë e Shqipërisë is member of the ACR+ | Association of Cities and Regions for sustainable Resource management . ACR+ is an international network of cities and regions sharing the aim of promoting a sustainable resource management and accelerating the transition towards a circular economy on their territories...
Membership to ALDA, European Association for Local Democracy
9 Janar, 2024
Membership to ALDA, European Association for Local Democracy
Ref: Membership to ALDA, European Association for Local Democracy Dear Mr Haxhimali, In my capacity as President of ALDA, the European Association for Local Democracy, it is with great pleasure that I welcome the Institute for Albanian Municipalities to our network of members. In light of our historic cooperation, the Governing Board of ALDA congratulates...
DIVERSITY MANAGEMENT IN EUROPEAN TOWNS: WHERE DO WE STAND
23 Nëntor, 2023
DIVERSITY MANAGEMENT IN EUROPEAN TOWNS: WHERE DO WE STAND
PARTICIPATORY DEMOCRACY, INCLUSION AND HUMAN RIGHTS AS GUIDING NORMS OF LOCAL GOVERNANCE IN EUROPE Local authorities are essential to protecting and promoting human rights. They set laws, policies, and programmes that most directly impact people’s lives. Human rights duties of local government follow the classical tripartite typology of States’ human rights obligations, namely, the duty to...
The project “IPLAY: Internet Access for Participation, Learning and Active Youth”
12 Korrik, 2023
The project “IPLAY: Internet Access for Participation, Learning and Active Youth”
The project « IPLAY: Internet Access for Participation, Learning and Active Youth» was funded with the support of the European Union under the Programme “Europe for Citizens”. Strand 2 – Measure 2.2 “Networks of Towns” 6 events have been carried out within this project: Participation: The event involved 53 citizens including 37 participants from the...
I-PLAY: Aksesi në internet për pjesëmarrje, per të mësuar dhe per të rinjtë aktivë
8 Qershor, 2023
I-PLAY: Aksesi në internet për pjesëmarrje, per të mësuar dhe per të rinjtë aktivë
“I-PLAY: Aksesi në internet për pjesëmarrje, per të mësuar dhe per të rinjtë aktivë” është një nismë 24 mujore, e krijuar nga 9 partnerë nga 7 vende të BE-së (Italia, Portugalia, Franca, Belgjika, Rumania, Lituania, Greqia) dhe 1 fqinj (Shqiperia) , me synimin për të krijuar një rrjet organizatash dhe qytetesh, për t’i dhënë zë...
Shkëmbimi Peer to Peer
8 Qershor, 2023
Shkëmbimi Peer to Peer
Mbështetja e reformave të bazuara në prova dhe solidaritetin për Ukrainën. Z. Agron Haxhimali, drejtor ekzekutiv i Institutit për Bashkitë Shqiptare mori pjesë në “Shkëmbimet e kolegëve dhe takimin e CLO të NALAS: Rrjeti i Asociacioneve të Autoriteteve Lokale të Evropës Juglindore në Bruksel. Në kuadrin e programit të Partneritetit Lindor #PLATFORMA, NALAS do të...
Projekti EC-NET (European Citizenship Network of Towns)
21 Dhjetor, 2022
Projekti EC-NET (European Citizenship Network of Towns)
The project « European Citizenship Network of Towns (EC-NET)» was funded with the support of the European Union under the Programme “Europe for Citizens” Strand 2 – Measure 2.2 “Networks of Towns” 6 events have been carried out within this project: Event 1 Participation: The event involved 28 citizens, including 3 participants from the city...
Qeverisja Vendore 2021
21 Maj, 2022
Qeverisja Vendore 2021
Autor: Agron Haxhimali Bashkëpunëtorë: Aida Cacaj, Margarita Buxhaku dhe Blerina Xhani Ky publikim është përgatitur nga Shoqata e Bashkive të Shqipërisë dhe me mbështetjen financiare të Fondacionit Hanns Seidel, Shqipëri. Ky botim pasqyron opinione dhe qëndrimet e Shoqatës së Bashkive dhe jo domosdoshmërisht të Fondacionit Hanns Seidel. Autorët garantojnë pasqyrimin me korrektësi të të dhënave...
Takim mes Kolegësh🇦🇱🇮🇶
27 Prill, 2022
Takim mes Kolegësh🇦🇱🇮🇶
Delegacioni Shqiptare vizitoj dhe Marshlands ne Irak.Nje mrekulli e natyres. قسم الاعلام والاتصال الحكومي في ديوان محافظة ميسان The Mesopotamian #Marshes, also known as the Iraqi Marshes, are a wetland area located in Southern Iraq and Southwestern Iran. Historically the marshlands, mainly composed of the separate but adjacent Central, Hawizeh and Hammar Marshes, used to...
Gezuar Festat
31 Dhjetor, 2021
Gezuar Festat
Municipal Infrastructure Asset Management in SEE,
31 Dhjetor, 2021
Municipal Infrastructure Asset Management in SEE,
🇦🇱LGA team and resp. from Tirana and Lezha municipality today, at the workshop on target municipalities started to develop their Asset Management Action Plans for key municipal assets, such as: kindergartens, municipal buildings, gas systems… @UNDESA UNOPS United Nations Capital Development Fund (UNCDF) Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH #NALAS #localgovernment #assetmanagement Shoqata e...
LGAs’ role in the Covenant of Mayors
31 Dhjetor, 2021
LGAs’ role in the Covenant of Mayors
#NALAS members from the Western Balkans and Turkey meet in Tirana and online to discuss NALAS’ and LGAs’ role in the Covenant of Mayors. We have lobbied for #CoM for our region for a long time and have the vision to grow it into a strong movement for a greener region, as of today. #energyefficiency...
Terms of Reference For  Preparation of detailed design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan
20 Shtator, 2021
Terms of Reference For Preparation of detailed design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan
PEER-TO-PEER COOPERATION WITH IRAQI GOVERNORATE – MISSAN Programme ‘Supporting Recovery and Stability in Iraq through Local Development’ Funded by the European Union and Implemented by UNDP     TERMS OF REFERENCE  For Preparation of detailed design of a farmers’ market in the municipality of Al-Emarah, Missan.   Background   Having once covered a green area...
First Operational Meeting with Missan Governorate.
3 Shtator, 2021
First Operational Meeting with Missan Governorate.
Peer to Peer Governorate for Agriculture Innovation محافظة الابتكار الزراعي/الند للند Supporting Recovery and Stability in Iraq through Local Development programme – Missan دعم الإنتعاش والاستقرار في العراق من خلال برنامج التنمية المحلية – ميسان Implemented by the United Nations Development Programme (UNDP) منفذ بواسطة برنامج الأمم المتحدة للتنمية )UNDP( Funded by the European Union...
Tranzicioni i energjisë EU4: Konventa e Kryetarëve të Bashkive në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi
1 Korrik, 2021
Tranzicioni i energjisë EU4: Konventa e Kryetarëve të Bashkive në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi
Tranzicioni i energjisë EU4: Konventa e Kryetarëve të Bashkive në Ballkanin Perëndimor dhe në Turqi Thirrje për propozim: Zhvillimi i Planit të Veprimit për Energji të Qëndrueshme dhe Klimë (PVEQK-së) për bashkitë në Shqipëri. Formulari i aplikimit për vlerësimin paraprak të bashkive partnere. Informacion i përgjithshëm për projektin Tranzicioni i energjisë EU4: Konventa e Kryetarëve...
ALAA-AAM-NALAS: Partnership Memorandum of Understanding
24 Qershor, 2021
ALAA-AAM-NALAS: Partnership Memorandum of Understanding
Partnership Memorandum of Understanding “Strengthening/Consolidation Local Associations Structures” Development of the initiative for a consolidation support 1.Rationale/Scope The purpose of this MOU is to bear witness of the initiative undertaken by both the Albanian Association of Municipalities (AAM) and the Association for Local Autonomy of Albania (ALAA) to consolidate both associations. Upcoming decentralization reforms in...
Delivering New Customer Experiences with Ad Astra
12 Maj, 2021
Delivering New Customer Experiences with Ad Astra
Seamlessly visualize quality intellectual capital without superior collaboration and idea-sharing. Holistically pontificate installed base portals after maintainable products. Proactively envisioned multimedia based expertise and cross-media growth strategies.
Ftesë për nënshkrimin e Deklaratës për Dietën Mesdhetare
31 Mars, 2021
Ftesë për nënshkrimin e Deklaratës për Dietën Mesdhetare
Përfshirë në listën përfaqësuese të UNESCO-s të Trashëgimisë Kulturore Jo-materiale të Njerëzimit, dieta mesdhetare është një pjesë integrale e identitetit mesdhetar. “Dieta mesdhetare përfshin një sërë aftësish, njohuri, rituale, simbole dhe tradita në lidhje me drithërat, korrjet, peshkimin, blegtorinë, konservimin, përpunimin, gatimin, dhe veçanërisht ndarjen dhe konsumimin e ushqimit.”  Fatkeqësisht, në kohët e fundit, ndryshime...
Rapidly Deploying a Highly Secure, Modern Virtual Desktop
30 Mars, 2021
Rapidly Deploying a Highly Secure, Modern Virtual Desktop
Incubate intuitive opportunities and real-time potentialities. Appropriately communicate one-to-one technology after plug-and-play networks. Re-engineer revolutionary meta-services and premium architectures.
Terms of Reference  NATIONAL EXPERT FOR OSITION PAPER / POLICY RECOMMENDATION FOR SETTING UP A STREAMLINED PROCEDURE FOR REGISTRATION OF ASSETS FOR PUCS AND LGUS – FOR CADASTRE AGENCY
15 Shkurt, 2021
Terms of Reference NATIONAL EXPERT FOR OSITION PAPER / POLICY RECOMMENDATION FOR SETTING UP A STREAMLINED PROCEDURE FOR REGISTRATION OF ASSETS FOR PUCS AND LGUS – FOR CADASTRE AGENCY
Terms of Reference NATIONAL EXPERT FOR OSITION PAPER / POLICY RECOMMENDATION FOR SETTING UP A STREAMLINED PROCEDURE FOR REGISTRATION OF ASSETS FOR PUCS AND LGUS – FOR CADASTRE AGENCY I. Background The project “Regional Capacity Development Network (RCDN) for Water and Sanitation Services” aims at increasing the effectiveness and efficiency of the water utilities in...
Manuali i Menaxhimit te Basenit Lumor dhe Transparenca
11 Janar, 2021
Manuali i Menaxhimit te Basenit Lumor dhe Transparenca
Ky manual është përgatitur nga Forumi Shqiptar SocialEkonomik ASET, në zbatim të projektit “Përmirësimi i rolit të OSHC-ve për promovimin e zbatimit dhe adaptimit të Acquis mjedisore të BE në nivelin lokal – Pellgu i Lumit Vjosa” në kuadër të projektit “Menaxhimi dhe Transparenca e Basenit Lumor”, i financuar nga BE në kuadrin e programit...
Ftesë për punonjësit socialë të bashkive
30 Nëntor, 2020
Ftesë për punonjësit socialë të bashkive
Kemi kënaqësinë t’ju ftojmë në dy seminare online për qasjet për përmirësimin e shërbimeve sociale në nivelin lokal, veçanërisht në lidhje me qendrat e kujdesit ditor dhe kryerjen e aktiviteteve të ndërgjegjësimit për grupet në nevojë. Seminari i parë në Qendrat e Kujdesit Ditor si shërbime familjare dhe të bazuara në komunitet në nivelin lokal,...
Njoftim i kontrates
16 Nëntor, 2020
Njoftim i kontrates
Ftesë për Ofertë PAJISJE PËR QENDRËN RAJONALE “HARMONIA” – Bashkia Shkodër Project: “Enhancing local capacities to implement the 2030 Agenda and the Leave No One Behind Principle”   Shoqata e Bashkive të Shqipërisë me mbështetjen e programit rajonal të GIZ/ORF Albania (Fondet e Hapura Rajonale për Evropën Juglindore) dhe të NALAS (Rrjeti i Shoqatave të...
Praktikat administrative per sherbimet vendore
7 Tetor, 2020
Praktikat administrative per sherbimet vendore
Praktikat administrative per sherbimet vendore   SHKARKONI MATERIALIN E PLOTË NË FORMATIN PDF. SHKARKO
Relaunch: Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Italy – Online Platform
3 Gusht, 2020
Relaunch: Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Italy – Online Platform
Relaunch: Technical Expertise for floods and landslides prevention – IT Data Collection Expert for Italy – Online Platform ALL DOCUMENTS FIFAnnex VI (View full document in PDF) LEFAnnex VII (View full document in PDF) Part A Information for tenderer Data collection Italy (View full document in PDF) Invitation Data collection Italy Relaunch 2  (View full...
National courses on “Mediterranean Diet”
30 Korrik, 2020
National courses on “Mediterranean Diet”
National courses on “Mediterranean Diet” The Association of Albanian Municipalities within the project “Mediterranean Diet” organized the first of national courses on the Mediterranean Diet – an opportunity for local development. The first meeting was held on 17 July 2020 in the pilot area of Zadrima, Lezhe. The aim was to provide participants with knowledge...
Intercultural Dialogue Network Project
30 Korrik, 2020
Intercultural Dialogue Network Project
Intercultural Dialogue Network Project, AAM together with 14 partners building together The European Towns Fostering Intercultural Dialogue and Combating Discrimination of Migrants and Minorities Find us here: https://www.slideshare.net/GosiaWochowskaPhD/intercultural-dialogue-meet-the-network-partners Carnicava Municipality Ayuntamiento de Iniesta MBM Training and Development Center, UK Shoqata e Bashkive të Shqipërisë ILA Јасмина Гулевска – градоначалник на општина Могила Aleksandrów Łódzki Novi...
Dieta mesdhetare- Trashegimia kulturore dhe Turizmi
14 Korrik, 2020
Dieta mesdhetare- Trashegimia kulturore dhe Turizmi
Dieta mesdhetare- Trashegimia kulturore dhe Turizmi ABSTRAKT Në këtë modul bëhet një inventar i larmishmërisë së Mesdheut, duke prezantuar dhe nxjerrë në pah tiparet më të spikatura të rajoneve pjesëmarrëse në MD.net, sipas kritereve të pranuara nga organizatat ndërkombëtare dhe të përshtatshme me konceptin e Dietës Mesdhetare (DM). “Unitet në diversitet” i zbuluar në modulet...
Dieta mesdhetare- Trashëgimia ushqimore dhe gastronomia
14 Korrik, 2020
Dieta mesdhetare- Trashëgimia ushqimore dhe gastronomia
DIETA MESDHETARE – TRASHËGIMIA USHQIMORE DHE GASTRONOMIA ABSTRAKT Në këtë modul, Dieta Mesdhetare (DM) do të analizohet në një nga dimensionet e saj: modelin e ushqimit, i cili është përdorur si rast studimor i një diete të shëndetshme dhe të qëndrueshme, dhe si një frymëzim në të gjithë botën për udhëzimet dietike. Dieta Mesdhetare, si...
Dieta mesdhetare- peisazhe natyrore dhe kulturore
14 Korrik, 2020
Dieta mesdhetare- peisazhe natyrore dhe kulturore
DIETA MESDHETARE – PEISAZHE NATYRORE DHE KULTURORE ABSTRAKT Në këtë manual, Dieta Mesdhetare paraqitet si një koncept multidisiplinor. Manuali ofron prejardhjen historike, duke nënvizuar lidhjen e fortë të Dietës Mesdhetare me bujqësinë, dhe kontributin e qytetërimeve të së kaluarës dhe të tashmes në këtë koncept. Orografia, veçoritë klimatike dhe biodiversiteti i rajonit janë përshkruar shkurtimisht,...
COVID 19, lëvizshmëri dhe lehtësira për përdoruesit e bicikletave në Bashkinë Shkodër.
2 Qershor, 2020
COVID 19, lëvizshmëri dhe lehtësira për përdoruesit e bicikletave në Bashkinë Shkodër.
Jo vetëm punë online por edhe investime në terren. Shoqata e Bashkive të Shqipërisë me mbështetjen e programit rajonal të GIZ/ORF Albania (Fondet e Hapura Rajonale për Evropën Juglindore) ka zbatuar projektin me fokus pregatitjet për Planin e Mobilitetit të Qëndrueshëm Urban (Sustainable Urban Mobility Plan -SUMP) në 5 bashki të Shqipërisë. Projekti synon të...
Partners agreed on the 3 topics for Lobby.
2 Qershor, 2020
Partners agreed on the 3 topics for Lobby.
Today Association of Albanian Municipalities,Association for Local Autonomy and SHUKALB agreed on the three main topics for lobby and advocacy strategy supporting the water sector in local level. The agreement is in the framework of the Regional Capacity Development Network for Water and Sanitation Services RCDN to discuss next steps and coordination of the advocacy...
“Bashkepunimi i aktoreve kryesore ne mbeshtetje te nevojave emergjente te shoqerive UK”.
2 Qershor, 2020
“Bashkepunimi i aktoreve kryesore ne mbeshtetje te nevojave emergjente te shoqerive UK”.
Drejtori Ekzekutiv i Shoqatës së Bashkive z. Agron Haxhimali ishte në panelin e duskutimeve mbi “Impaktin e pandemise COVID-19 te Shoqerite Ujesjelles Kanalizime ne Shqiperi”, me teme Bashkepunimi i aktoreve kryesore ne mbeshtetje te nevojave emergjente te shoqerive UK”. Ne webinar moren pjese grupe te ndryshme interesi te sektorit te ujesjelles kanalizimeve nga Shqiperia, rajoni...
The project RECOV – REthinking Collaborative Values for public services
13 Maj, 2020
The project RECOV – REthinking Collaborative Values for public services
The project «RECOV – REthinking Collaborative Values for public services» was funded with the support of the European Union under the Programme “Europe for Citizens” Applicable to the Strand 2 – Measure 2.2 “Networks of Towns”.  
Shoqata e Bashkive zhvilloi sot  takimin e trete te Partnereve te Projektit MD.net
9 Prill, 2019
Shoqata e Bashkive zhvilloi sot takimin e trete te Partnereve te Projektit MD.net
Shoqata e Bashkive zhvilloi sot në Tirane takimin e trete te Partnereve te Projektit MD.net, i financuar nen thirrjen Interreg MED, se bashku me 12 partnere te tjere nga 9 vende te ndryshme te Europes.  Projekti synon nxitjen e ekonomive te vogla lokale permes mbeshtetjes se vlerave qe permban Dieta Mesdhetare, si pasuri jomateriale e njerezimit...
NALAS Rrjeti i Shoqatave të Autoriteve Lokale të Evropës Jug-Lindore) zhvillon takimin e bordit te drejoreve në Tiranë
9 Prill, 2019
NALAS Rrjeti i Shoqatave të Autoriteve Lokale të Evropës Jug-Lindore) zhvillon takimin e bordit te drejoreve në Tiranë
NALAS Rrjeti i Shoqatave të Autoriteve Lokale të Evropës Jug-Lindore) zhvillon takimin e bordit te drejoreve në Tiranë  Shoqata e Bashkive të Shqiperise ishte pritese e takimit te Drejoreve te Shoqatave te Qeverise Vendore ne Vendet e Evropes Juglindore. Takimi kishte per qellim diskutimin e agendes dhe aktiviteteve te Rrjetit, orgnaizimin e Asambles etj. Në...
Projekti “Rrjeti Rajonal i Zhvillimit të Kapaciteteve në Sektorine Ujit (RCDN)” Trajnimi në Lobim dhe Advokim
9 Prill, 2019
Projekti “Rrjeti Rajonal i Zhvillimit të Kapaciteteve në Sektorine Ujit (RCDN)” Trajnimi në Lobim dhe Advokim
Projekti “Rrjeti Rajonal i Zhvillimit të Kapaciteteve në Sektorine Ujit (RCDN)”Trajnimi në Lobim dhe Advokim / Pregatitja e dokumentave politikëTrajnimi ka pêr qëllim të përmirësoj kapacitetet e Shoqatës së Bashkisë dhe Shoqatës së Ujësjellësitnë lidhje me lobimin dhe avokimit, përgatitjen e dokumenteve të politikave, dokumenteve të strategjisë dhe rekomandimeve të politikave Të ofrojë njohuri mbi...
Ngritja e kapaciteteve vendore në zbatimin, monitorimin dhe promovimin e zhvillimit ekonomik vendor nëpërmjet planifikimit të territorit.
9 Prill, 2019
Ngritja e kapaciteteve vendore në zbatimin, monitorimin dhe promovimin e zhvillimit ekonomik vendor nëpërmjet planifikimit të territorit.
Ngritja e kapaciteteve vendore në zbatimin, monitorimin dhe promovimin e zhvillimit ekonomik vendor nëpërmjet planifikimit të territorit. Drejtori i ShBSh z.Agron Haxhimali mori pjese sot ne Konferencen e Planifikimit Pergjithshem te Territorit organizuar nga PLGP/USAID dhe AKPT dhe asistuar nga  Co-PLAN Institute for Habitat Development Në përgjithësi bashkitë hasin vështirësi në zbatimin e PPV-ve dhe veçanërisht...
Bashkitë e Lezhës,  Kukësit dhe Vau të Dejës prezantojnë politikat fiskale mjedisore
9 Prill, 2019
Bashkitë e Lezhës, Kukësit dhe Vau të Dejës prezantojnë politikat fiskale mjedisore
Bashkia Lezhë Bashkia Kukës Bashkia e Vau i Dejës prezantojnë politikat fiskale mjedisore,  Seminar Ndërkombëtar për Paketë të Gjelbra Fiskale Shoqata e Bashkive të Shqipërisë morri pjesë në seminarin ndërkombëtar të prezantimit të progresit të projektit LOCAL4GREEN, që u zhvillua në Valencia me praninë e partnerëve të tjerë.Interreg MED Programme Bashkia e Lezhës, Kukësit dhe Vau i Dejës...
Java Globale e Partneritetit për Qeverisje të Hapur (OGP)
9 Prill, 2019
Java Globale e Partneritetit për Qeverisje të Hapur (OGP)
Java Globale e Partneritetit për Qeverisje të Hapur, (Open Govenment Partnership) Shumë i gëzuar që sot prita në zyrat e ShBSh një Misionin të Nivelit te Lartë të OGP/ Washington. Në takim ishte edhe Kryetarja e Bashkisë Shkoder dhe Kryetare e ShBSh zonjën Voltana Ademi, si dhe kolege nga KM dhe MD. Tema për vitin...
ToRs for Local Consultant on sustainable urban mobility planning
1 Prill, 2019
ToRs for Local Consultant on sustainable urban mobility planning
Title of the project: Increased capacities in preparation of SUMPs in Albanian Municipalities PN: 83322309 ToRs for Local Consultant on sustainable urban mobility planning Background information on the overall project The project proposal to be implemented by the Association of Albanian Municipalities intends to assist 5 pilot municipalities in increasing internal capacities to draft sustainable...
Sistemi Informativ i Kadastrës Fiskale
14 Nëntor, 2018
Sistemi Informativ i Kadastrës Fiskale
Sistemi Informativ i Kadastrës Fiskale Trajnim në vendin e punës në #Bashkinë Mat, Klos dhe Lezhe dhe Skrapar. Shoqata e Bashkive në bashkëpunim me Drejtoria e Përgjithshme e Taksës së Pasurisë në Ministria e Financave dhe Ekonomisë dhe me mbështetjen e Fondacionit Hans Seidel organizuan trajnime me forumin e specialisteve të taksës së pasurise për...
Qeverisja e zgjuar dhe përdorimi i sistemeve digjitale.
14 Nëntor, 2018
Qeverisja e zgjuar dhe përdorimi i sistemeve digjitale.
Drejtori i Shoqates se Bashkive Z.Agron Haxhimali, bashkë me Kryetarin e Bashkisë #Lezhe Fran Frrokaj, Kryetarin e Bashkia #Berat Petrit Sinaj dhe Zef Hila-Faqja ZyrtareZef Hila Kryetar i Bashkisë #Vau i Dejes ishin të ftuar dhe morën pjesë në Kongresin Botrorë të Wireles në Londer. Deshirë për t’u bashkuar me Revolucionin dhe ekosistemin #Wifi për...
Eksperiencat e suksesshme të lidershipit
14 Nëntor, 2018
Eksperiencat e suksesshme të lidershipit
, sfidat, dhe faktorët e suksesit në zbatimin e tyre ishin në qendër të takimeve të realizuara gjatë kësaj jave me drejtuesit e Bashkive: #Belsh, #Cërrik, #Delvinë, #Divjakë, #Dropull, #Durrës, #Elbasan, #Finiq, #Fushë-Arrëz, #Gjirokastër, #Gramsh, #Këlcyrë, #Konispol, #Libohovë, #Librazhd, #Lushnje, #Mallakastër, #Memaliaj, #Peqin, #Prrenjas, #Sarandë, #Selenicë, #Shijak, #Shkodër, #Tepelenë, #Vau i Dejës, #Vlorë #Fier,#Roskovec Këto...
Reforma në administraten publike vendore nga 1992 deri sot. Evolucioni dhe zhvillimet në pushtetin vendore.
14 Nëntor, 2018
Reforma në administraten publike vendore nga 1992 deri sot. Evolucioni dhe zhvillimet në pushtetin vendore.
Me ftese të fondacionit Konrad-Adenauer-Stiftung dhe bashkisë Pogradec mora pjese në konferencën e zhvilluar Pogradec me pjesmerrjen e aktoreve lokal dhe shoqeria civile si dhe fondacionin Diakoni Albania. Kryetari i Bashkisë z. Eduart Kapri prezantoi reformimin e administrates së bashkisë ne funksion të qytetarit,dhe Z. Thomas Beyer, Kryetar i Bashkisë Wismar foli mbi “Ngritja e...
“Financat e Bashkive dhe Auditi Urban”.
14 Nëntor, 2018
“Financat e Bashkive dhe Auditi Urban”.
Programi për Partneritetin Urban II (UPPII), po zhvillon ne qytetin e Vlores (24-26 Tetor), seminarin me teme Drjetori i SHBSH z.Agron Haxhimali mori pjese ne kete event organizuar ne Qytetin e Vlores, nga Banka Boterore ne bashkepunim me Bashkine e Vlores, pjese e nje serie takimesh te organizuara ne vende te ndryshme perfshire Vienen, Beogradin,...
Takimi rajonal – Ndarja e përvojës dhe modeleve të DRR.
14 Nëntor, 2018
Takimi rajonal – Ndarja e përvojës dhe modeleve të DRR.
Fatkeqësitë jenë lokale por bashkëpunimi për të përballuar situata të paparashkuara nuk njeh kufinj, por solidaritet. UNDP së bashku me partnerin e tij të projektit Qendra për Zhvillimin e Rajonit Juglindor (CDSER) po organizon takimin e dytë rajonal, si pjesë e projektit të Rrjetit të Veprimit për Zhvillimin e Qëndrueshmërisë Urbane në Evropën Juglindore (SEE...
“Përfshirja e Komunitetit Romë në Nivel Lokal”
14 Nëntor, 2018
“Përfshirja e Komunitetit Romë në Nivel Lokal”
  Baskitë kanë pergjegjësi dhe rolë të rëndësishme për të siguruar shërbime publike për të gjithë qytetarët dhe grupet e ndryshme komunitare pa dallime diferencime dhe diskriminime. Bashkike duhet të krijojne dhe promovojnë më shumë perfshirje të komunitetit Rome në të gjithë strukturat administrative dhe ato te shërbimit. Ky takim ishte një nismë e Kongresit...
“Fuqizimin e Kryetareve të Bashkive nëpërmjet programit të shkëmbimit të eksperiencës mes njëri-tjetrit”
21 Shtator, 2018
“Fuqizimin e Kryetareve të Bashkive nëpërmjet programit të shkëmbimit të eksperiencës mes njëri-tjetrit”
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë dhe Shoqata për Autonomi Vendore bashkë për Me qëllim të përmbushjes së fushëveprimit të detyrës dhe sigurimit të ofrimit të shërbimeve të kërkuara, Shoqata e Bashkive ka hartuar këtë propozim dhe do të zbatojë aktivitetet në bashkëpunim të ngushtë me Shoqatën për Autonomi Vendore dhe ekspertët e fushës. Në përgjigje...
Shoqata e Bashkive nisi zbatimin e Projektit MD.net, si pjese e nje konsorciumi prej 12 partneresh.
21 Shtator, 2018
Shoqata e Bashkive nisi zbatimin e Projektit MD.net, si pjese e nje konsorciumi prej 12 partneresh.
Shoqata e Bashkive nisi zbatimin e Projektit MD.net, si pjese e nje konsorciumi prej 12 partneresh. Objektivi i përgjithshëm i projektit: Objektivi i përgjithshëm i projektit është njohja e Dietës Mesdhetare (MD) si mundësi për zhvillimin ekonomik lokal dhe rajonal. Ky objektiv do të arrihet përmes rritjes së njohurive, grumbullimit dhe rrjetëzimit ndërkombëtar, testimit të...
Training on lobbying and advocacy/ Preparation of position papers Project from RCDN.
21 Shtator, 2018
Training on lobbying and advocacy/ Preparation of position papers Project from RCDN.
Training on lobbying and advocacy/ Preparation of position papers Project from RCDN. A 2 day training is holding in Skopje to provide knowledge on the basic principles of advocacy&lobbying and their difference; to learn about the tools for advocacy & lobbying; to discuss the Capacity Development Advocacy in the context of RCDN; to identify the...
Bashkepunim pertej bashkise fqinje.
21 Shtator, 2018
Bashkepunim pertej bashkise fqinje.
“NJË FUSHATË ZGJEDHORE LOKALE KOMUNIKATIVE DHE KRIJUESE“ SHKEMBIM EKSPERIENCE MIDIS KRYETAREVE TE BASHKIVE SHQIPTARE DHE MALAZEZE Me mbështetjen e fondacionit Konrad Adenauer Stiftung po realizojme nje vizite ne disa bashki te Malit te Zi, me kryetaret e Bashkive Mallakaster Agron Kapllanaj, Kryetari Permetit Niko Shupuli dhe Drejtori ShBSh Agron Haxhimali, Walter Glos Drejtor i KAS...
Projekti i ri FLAT (Flood and landslide assistance and training)
16 Korrik, 2018
Projekti i ri FLAT (Flood and landslide assistance and training)
Projekti FLAT nisi zyrtarisht me takimin e parë të partnerëve në 3-4 korrik në Danilovgrad, Mal i Zi. Ky projekt (Asistencë dhe Trajnim për Menaxhimin e Përmbytjeve dhe Rrëshqitjeve të Tokës) synon të rrisë kapacitetet e shërbimeve të emergjencave civile në bashki dhe të hartojë plane të integruara për menaxhimin e rriskut në rast përmbytjesh...
“Reduktimin e riskut nga fatkeqësit natyore dhe forcimi i kapciteteve lokale”, sipas projektit See-Urban, mbështetur nga UNDP.
16 Korrik, 2018
“Reduktimin e riskut nga fatkeqësit natyore dhe forcimi i kapciteteve lokale”, sipas projektit See-Urban, mbështetur nga UNDP.
Konferenca mbi Adrian Mziu si përfaqësues i “Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë”, ne task forcen per menaxhimin e rreziqeve dhe njëkohësisht si pergjegjes i ketij sektoti ne Bashkisë Kamëz,ndoqi kete takim me keto tematika: • Forcimi i kapaciteteve të pushtetit lokal në lidhje me menaxhimin, përgatitjen dhe përgjigjjen për zbutjen e riskut në rastin e...
RECOV – REthinking Collaborative Values for public services.
16 Korrik, 2018
RECOV – REthinking Collaborative Values for public services.
Kick off Project, RECOV – REthinking Collaborative Values for public services. The project was developed by 10 partners across Europe, recognizing the importance to jointly address recently emerging challenges and to take an advantage of opportunities arising out of this cooperation. It aims at creating a network of towns eager to work together on exchanging...
Projekti Energjia e Gjelbër (LOCAL4GREEN) zbatuar nga Shoqata e Bashkive përgjatë 2017-2019 financohet nga Bashkimi Europian brenda Programit Interreg MED.
16 Korrik, 2018
Projekti Energjia e Gjelbër (LOCAL4GREEN) zbatuar nga Shoqata e Bashkive përgjatë 2017-2019 financohet nga Bashkimi Europian brenda Programit Interreg MED.
Projekti Energjia e Gjelbër (LOCAL4GREEN) zbatuar nga Shoqata e Bashkive përgjatë 2017-2019 financohet nga Bashkimi Europian brenda Programit Interreg MED. Qëllimi i projektit është të ndihmojë bashkitë të hartojnë dhe zbatojnë politika vendore fiskale inovative, të orientuara drejt promovimit të burimeve të energjisë së rinovueshme në sektorin publik-privat dhe në banesa. Për të diskutuar në...
KONFERENCA MBI BARAZINË, DIVERSITETIN DHE PËRFSHIRJEN.SHBSH mbeshtet iniciativen.
16 Korrik, 2018
KONFERENCA MBI BARAZINË, DIVERSITETIN DHE PËRFSHIRJEN.SHBSH mbeshtet iniciativen.
KONFERENCA MBI BARAZINË, DIVERSITETIN DHE PËRFSHIRJEN. Shoqata e Bashkive të Shqipërisë është anëtare e Keshillit të Bashkive dhe Rajoneve Europiane @ CMRE organizatë Europiane që lobon dhe mbështet zhvillimin e demokracisë dhe qeverisjes vendore. Konferenca mbi Barazinë, Diversitetin dhe Përfshirjen e organizuar nga Këshillli i Bashkive dhe Rajoneve Europiane (CEMR) mblodhi në Bilbao Spanjë kryetarë...
Ne Bashkine Berat për taksën e pasurisë dhe metodologjia e re.
16 Korrik, 2018
Ne Bashkine Berat për taksën e pasurisë dhe metodologjia e re.
Ne Bashkine Berat për taksën e pasurisë dhe metodologjia e re. Pjesëmarrje e mrekullueshme, interesim profesional,dhe fillim i mbare. Çmimi mesatare referuese i shitblerjes së banesave ne Bashkin Berat 41 400 lekë/m2 Keshilli Bashkiak e ka analizuar, trajtuar dhe ka dal me vendim mbi TP: Kjo taksa do te mblidhet nga ShA ujesellesit per klientet...
Bashkite per ne Europe. Fjala e Zv Kryetarit te SHBSH, Z Agron Kapllanaj
30 Prill, 2018
Bashkite per ne Europe. Fjala e Zv Kryetarit te SHBSH, Z Agron Kapllanaj
Fjala Z.Agron Kapllanaj sot ne Konferencen ” Bashkitë për në Europe. E Nderuara Shkelqesia Juaj Znj. Vlahutin Të Nderuar kolege Kryetarë Të ndëruara Znj. Kuko dhe Znj. Maliqi Te ndëruar Pjesëmarrës Më lëjoni edhe mua t’ju falenderoj në emër të Shoqatës së Bashkive të Shqipërisë për organizimin e kësaj konference pune me përfaqësuesit e qeverisjes...
Takimi i  Forumit Profesional të Taksave dhe Tarifave Vendore- Taksa e prones dhe metodologjia e re.
13 Prill, 2018
Takimi i Forumit Profesional të Taksave dhe Tarifave Vendore- Taksa e prones dhe metodologjia e re.
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacionin Hanns Siedel organizoi sot me pjesëmarrjen e specialistëve të zyrës së taksave në bashkitë tuaja. Qëllimi i këtij takimi të Forumit Profesional është diksutimi i “Metodologjisë për përcaktimin e vlerës së taksueshme të pasurisë së paluajtshme ndërtesa, bazës së taksës për kategori specifike, natyrën dhe prioritetin...
Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim dhe me mbështetjen e Open Gov Hub po organizon një vizitë studimore ne DC
4 Prill, 2018
Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim dhe me mbështetjen e Open Gov Hub po organizon një vizitë studimore ne DC
Washington Ti bëjmë qeveritë më të hapura, të ndergjegjëshme dhe të përgjegjshme ndaj qytetarëve të tyre. Pjesëmarrës dhe përfitues nga kjo vizite janë Kryetare/ë të bashkive të ndryshme Shqipërisë dhe perfaqesuesit e tyre : Kavaja, Gjirokastra, Shkodra, Kukësi, Elbasani, Permeti, Devolli, Mati, Klosi,dhe Selenica. Vizata dhe programit kan për qellim: 1) Lehtësimi i ekspozimit ndaj...
Ndarja e eksperiencave nga Projekti URGENT
4 Prill, 2018
Ndarja e eksperiencave nga Projekti URGENT
: praktika të mësuara dhe roli i pushtetit vendor Sot isha i ftuar ne Vlore nga LDA për të folur mbi rolin e bashkive ne kohesion social dhe integrimin e grupeve te ndryshme qe vijne për shkak të rritjes së nivelit të imigracionit të brendshëm urban, pasojat në pabarazinë sociale, kulturore dhe ekonomike dhe shmangien...
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë një nga 10 partnerët në Evropë në projektin Recov.
4 Prill, 2018
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë një nga 10 partnerët në Evropë në projektin Recov.
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë një nga 10 partnerët në Evropë në projektin Recov. Partneri kryesor në këtë projekt është Bashkia e Qendrës, Shkup. Koordinimi i përgjithshëm i projektit zbatohet nga ALDA europe. Mbeshtetur përmes programit të Evropës për Qytetarët. RECOV – REthinking Collaborative Values for public services Time-span March 1st, 2018 – February 29th,...
Local4Green project
23 Shkurt, 2018
Local4Green project
Today in the 3rd Partners’ Meeting of Local4Green project @MEDProgramme @ANCI Lazio
Waste Analysis to be carried out in two pilot regions of Albania
23 Shkurt, 2018
Waste Analysis to be carried out in two pilot regions of Albania
The project “Technical Assistance on Urban Solid Waste Integrated Management System”, financed by EU and implemented by Eptisa, have engaged the Association of Albanian Municipalities to conduct a qualitative and quantitative waste analysis in regions of Kukes and Gjirokastra, as well as in the Dibra Municipality. The analysis consists in finding out at the best...
Qendrimi mbi pr/l Për strehimin social”
23 Shkurt, 2018
Qendrimi mbi pr/l Për strehimin social”
Sot në seancën dëgjimore në Kuvendin e Shqipërisë, Komisioni për Punën, Çështjet Sociale dhe Shëndetësinë, shqyrtoi projektligjin “Për strehimin social”. Në cilësinë e Drejtorit Ekzekutiv të Shoqatës se Bashkive të Shqiperisë, z. Agron Haxhimali ndër te tjera e vuri theksin në këto çështje dhe bëri këto propozime: 1- Roli prefektit “gjobit kryetarin e bashkisë” është...
Plani i Aktiviteteve per vitin 2018
23 Shkurt, 2018
Plani i Aktiviteteve per vitin 2018
http://3_Plan aktivitetesh 2018.xls AKTIVITETI JAN SHK MAR PRI MAJ QER KOR GUS SHT TET NEN DHJ 1.Veprimtaria e përditshme e ShBSh 1.1. ShBSh kryen veprimtarinë e përditshme (menaxhimin e zyrës dhe atë financiar, zhvillimin e burimeve njerëzore) 1.2 ShBSh do të kryejë raportimin vjetor financiar dhe të aktiviteteve 1.3 ShBSh organizon Mbledhjet e Komitetit Drejtues...
Mbledhja e Komitetit Drejtues
23 Shkurt, 2018
Mbledhja e Komitetit Drejtues
FTESË I nderuar anëtar i Komiteti Drejtues, Përfitoj nga rasti t’iu uroj për punën tuaj të deritanishme në shërbim të komunitetit tuaj. Me anë të kësaj ftese, ju njoftoj se Shoqata e Bashkive do të organizojë Takimin e Komitetit Drejtues më datë 16 shkurt 2018, nën kujdesin e Kryetarit të Bashkisë Kamëz, z. Xhelal Mziu....
Happy Season’s Holidays Gëzuar Festat e Fundvitit
28 Dhjetor, 2017
Happy Season’s Holidays Gëzuar Festat e Fundvitit
Të nderuar miq, kolegë, bashkëpunëtorë, partnerë donatorë dhe media! Shoqata e Bashkive ju uron Gëzuar Festat e Fundvitit dhe Viti i Ri ardhtë plot prosperitet dhe te mira. Gjejme rastin t’ju falenderojme për mbështetjen dhe bashkëpunimin për vitin 2017 dhe thellesishtë të besojmë që viti 2018 do të jetë akoma më i frytshëm në të...
Takimi vjetor  i Forumit Profesional të Financave Vendore.
20 Dhjetor, 2017
Takimi vjetor i Forumit Profesional të Financave Vendore.
Forumi profesional i financave vendore. Sot në zyrat e Shoqates së Bashkive u mblodhën në takimin e rradhës perfaqesuesit e departamenteve të financave vendore. Në këtë takim u diskutuan tre çeshtje të renditura si prioritete dhe aktivitete të shoqatës per vitin që po mbyllim dhe vitin qe vjen. -Vlerësimi Financiar i 10 bashkive pilote -rezultatet-sfidat...
Takim i perbashkët me Kryetaret e Bashkive dhe Keshillave te Qarqeve_Identifikimi i Objektivave, si udhërrëfyes për hartimin e Planit Rajonal të Menaxhimit të Integruar të Mbetjeve për Zonën Verilindore,dhe rajonalizimi i sherbimit te manaxhimit te mbetjeve.
14 Dhjetor, 2017
Takim i perbashkët me Kryetaret e Bashkive dhe Keshillave te Qarqeve_Identifikimi i Objektivave, si udhërrëfyes për hartimin e Planit Rajonal të Menaxhimit të Integruar të Mbetjeve për Zonën Verilindore,dhe rajonalizimi i sherbimit te manaxhimit te mbetjeve.
Takim i perbashkët me Kryetaret e Bashkive dhe Keshillave te Qarqeve_Identifikimi i Objektivave, si udhërrëfyes për hartimin e Planit Rajonal të Menaxhimit të Integruar të Mbetjeve për Zonën Verilindore,dhe rajonalizimi i sherbimit te manaxhimit te mbetjeve. Nëntë Bashkive te Rajonit Verilindor të Shqipërisë, Kukës, Tropojë, Has, Dibër, Bulqizë, Klos, Mat, Mirditë dhe Fushë Arrëz, dhe...
Fondi Rajonal i Hapur GIZ për Efiçiencën e Energjisë të EJL-së,
14 Dhjetor, 2017
Fondi Rajonal i Hapur GIZ për Efiçiencën e Energjisë të EJL-së,
Shoqata e Bashkive mori pjese ne Takimin Rajonal të fillimit të projektit që po mbahet në Shkup Maqedoni më 12 dhe 13 dhjetor 2017 . i porositur nga BMZ – Ministria Federale Gjermane për Bashkëpunim dhe Zhvillim Ekonomik, do të mbështesë projektin rajonal me temën “Mobiliteti i Qëndrueshëm Urban në Vendet e SEE-Qytete nga Evropa...
“Rindërtimi i urave lidhëse ndërmjet qyteteve evropiane dhe “pjesëmarrja qytetare kundër stigmatizimit dhe kufijve social-hapsinor – roli bashkive.
14 Dhjetor, 2017
“Rindërtimi i urave lidhëse ndërmjet qyteteve evropiane dhe “pjesëmarrja qytetare kundër stigmatizimit dhe kufijve social-hapsinor – roli bashkive.
“Rindërtimi i urave lidhëse ndërmjet qyteteve evropiane dhe “pjesëmarrja qytetare kundër stigmatizimit dhe kufijve social-hapsinor – roli bashkive. Me këtë tematikë u mblodhem dhe diskutuam sot ne konferencën organizuar nga programi bashkëfinancimit të Evropës për Qytetarët ne projektin URGENT – “Rindërtimi Urban: Rrjeti Europian i Qyteteve” i zbatuar nga ALDA – Shoqata Evropiane për Demokraci...
Observatorin Rajonal të Decentralizimit për vendet e Ballkanit Perëndimor.
14 Dhjetor, 2017
Observatorin Rajonal të Decentralizimit për vendet e Ballkanit Perëndimor.
  Me koleget nga rajoni dhe bashkë me ekipin nga shqiperia diskutuam mbi Observatorin Rajonal të Decentralizimit për vendet e Ballkanit Perëndimor. # Bacid #KDZ # Nalas mbështetur nga OSCE.  
Seminarin Kombëtar “Forcim i bashkëpunimit mes pushtetit qendror dhe vendor në menaxhimin e migrimit”
14 Dhjetor, 2017
Seminarin Kombëtar “Forcim i bashkëpunimit mes pushtetit qendror dhe vendor në menaxhimin e migrimit”
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim me NALAS (Rrjeti i Shoqatave të Autoriteteve Vendore për Europën Juglindore) organizon Seminarin Kombëtar “Forcim i bashkëpunimit mes pushtetit qendror dhe vendor në menaxhimin e migrimit”, në bashkëpunim me MARRI (Rrjeti i Ministrive të Brendshme). Ky seminar mbledhi së bashku të zgjedhur vendorë dhe punonjës të bashkive me...
Shoqata e Bashkive prezantoi modelin e saj te punës për pregaditjen e MFSA ne 10 Bashki.
17 Nëntor, 2017
Shoqata e Bashkive prezantoi modelin e saj te punës për pregaditjen e MFSA ne 10 Bashki.
Këto dy ditë, në kuadër të Programit të Partneritetit Urban të Bankës Botërore-Austri, u zhvillua në Shkup “Dialogu Qytetet me Qytetet” (C2C) për Financat vendore , Planifikimin Urban dhe Menaxhimin e Tokës. Veprimtaria mblodhi ekspertët bashkiak nga Ballkani Perëndimor dhe disa bashki nga Shqiperia, për të diskutuar sfidat e planifikimit efikas dhe efektiv të financave...
Kryetarja e SHBSH Voltana Ademi-diskutimi dhe qendrimet në takimin e Këshillit Konsultativ.
17 Nëntor, 2017
Kryetarja e SHBSH Voltana Ademi-diskutimi dhe qendrimet në takimin e Këshillit Konsultativ.
Kam disa çështje në fakt për të diskutuar dhe mendoj që ne duhet të diskutojmë sipas tematikave dhe ti ndajmë pak, jo të gjitha grumbull sepse nuk ndahen aq kollaj. Sa per kujtesë zoti zvministër më datë 27 tetor Këshilli i Ministrave ka miratuar tashmë ligjin për ndryshimet në sistemin e taksave vendore. Këshilli Konsultativ...
SEE URBAN Opatija Kroaci.
23 Tetor, 2017
SEE URBAN Opatija Kroaci.
Bashke me perfaqesuesin e Bashkise Shkoder Leonard Mali, te Bashkise Tirane Erind Bejko, me perfaqesuesin e MB. Maksimalian Dhima dhe me Lorenc Koci nga UNDP moren pjese ne konferencen “Per reduktimin e rrezikut nga fatkeqesite dhe roli bashkive”me suportin @ UNDP Albania: ➔ Forcimi i kapaciteteve bashkiake në përgatitjen, përgjigjen, rikuperimin dhe zbutjen e rrezikut...
Java Evropiane e Demokracisë Vendore
23 Tetor, 2017
Java Evropiane e Demokracisë Vendore
Bashkia Kavajë, në bashkëpunim me Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë i bashkohet Iniciativave panevropoiane dhe të shumë bashkive në vendet evropiane, po jo vetëm, për organizimin e Javës Evropiane të Demokracisë Lokale. Me këtë rast, në bashkinë e Kavajës sot u organizuan një sërë aktivitetesh në harmoni me temën e miratuar dhe prioritetin e bashkisë...
Java e Evropiane e Demokracise Lokale. 09-15 Dhjetor 2017.
3 Tetor, 2017
Java e Evropiane e Demokracise Lokale. 09-15 Dhjetor 2017.
Java e Evropiane e Demokracise Lokale. 09-15 Dhjetor 2017.   Shoqata e Bashkive fton të gjitha bashkitë e Shqipërise ti bashkohen nismave evropian të kesaj jave.   Bashkitë janë të inkurajuar për të zhvilluar programe dhe aktivitete në harmoni me këtë temë përshtatur prioriteteve të tyre.   “Java Evropiane e Demokracia Lokale “ (ELDW) është një ngjarje...
Sistemi i Integruar i Manaxhimit te Mbetjeve.
19 Shtator, 2017
Sistemi i Integruar i Manaxhimit te Mbetjeve.
Sistemi i Integruar i Manaxhimit te Mbetjeve. Bashkimi Evropian po financon Asistencen Teknike per Manaxhimin e Integruar te Mbetjeve ne Bashki te Përzgjdhura. Objektivi i Pergjithshem i asistences ështe të mbeshtese Mininstrinë e Mjedisit per politika mjedisore sipas standarteve te BE. Ndersa ne terma konkrete ka per qellim te mbeshtese Bashkite Kukese dhe Gjirokaster,/Rajonet respektive...
Programi ReLOad zgjodhi bashkitë partnere.
15 Shtator, 2017
Programi ReLOad zgjodhi bashkitë partnere.
Programi ReLOad zgjodhi bashkitë partnere. Nga 61 bashki vetëm 35 shprehen interes për këtë program, nga të cilat vetëm 12 janë kualifikuar dhe do pērfitojne grante. Bashkia Shkodër dhe Lezhe kryesojnë listen e 12 bashkive fituese duke u vlerësuar si dy bashkite qe plotesojne me së miri kriteret e performances dhe perfshirjes ne projekt si...
Arritjet dhe planet 5 vjeçare të rrjetit të shoqatave
17 Maj, 2017
Arritjet dhe planet 5 vjeçare të rrjetit të shoqatave
Me cilesinë e Drejtorit Ekzekutiv te SHBSH, dhe njekohesisht Anetar i Bordit (CLO) te NALAS-it (Rrjeti i Shoqatave te Autoriteteve Vendore ne Evropen Jug Lindore) mora pjese ne takimin respektiv për të diskutuar arritjet  e Network-ut  në 5 vitet e fundit dhe planet për 5 vitet e ardhshme me kete axhende: Miratimi i procesverbalit të...
Seminar informues dhe trajnues me koordinatoret e Bashkive
17 Maj, 2017
Seminar informues dhe trajnues me koordinatoret e Bashkive
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim me Eurovienna, institucion austriak i specializuar në Projekte të Bashkimit Europian dhe me mbështetjen financiare të Bashkëpunimit për Zhvillim Austriak organizuan Seminarin Informues dhe Trajnues me koordinatoret e Bashkive per BE. Qëllimi i këtij Seminari është ngritja e njohurive në bashki për mundësitë e financimit nga fondet e...
Platforma për bashkëpunim, zhvillim dhe decentralizim.
17 Maj, 2017
Platforma për bashkëpunim, zhvillim dhe decentralizim.
Platforma për bashkëpunim , zhvillim dhe decentralizim. Sot Këshilli i Bashkive dhe Rajoneve të Evropës (CEMR) organizoi dialogun me NALAS-it (Rrjeti i ShQV ne Evropës Juglindore) dhe Platforma per: 1) Konsultimin mbi instrumentet e ndihmës financiare të jashtme 2) Pozicioni NALAS “Qeveritë Lokale të Evropës Juglindore që kontribuojnë për Integrim Evropian” 3) White Paper mbi...
Decentralizimi, ku ndodhemi sot dhe si duhet të jetë nesër
17 Maj, 2017
Decentralizimi, ku ndodhemi sot dhe si duhet të jetë nesër
Dimensioni Evropian i Pushtetit Vendore dhe Instrumentat për Demokraci dhe Decentralizim-ku ndodhemi sot dhe si duhet të jetë nesër. Shoqata e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacionin Gjerman Konrad-Adenauer-Stiftung zyra Tirane organizuan sot një Konferencë një ditorë me temë : ”Dimensioni Evropian i Pushtetit Vendore dhe Instrumentat për Demokraci dhe Decentralizim” Konferenca kishte për...
Forum diskutimesh me adminstratorët e Njësive Administrative
3 Prill, 2017
Forum diskutimesh me adminstratorët e Njësive Administrative
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacionin Gjerman Hanns Siedel organizoi sot në Fier një forum diskutimesh me adminstratorët e Njësive Administrative dhe drejtues të nivelit të dytë të bashkive. Qëllimi i këtij forumi është ngritja e Forumit të Administratorëve si pjesë e Shoqatës dhe rritja e kapaciteteve ndërvepruese, komunikuese dhe njohurive në...
60- vjetori i Traktatit të Romës
27 Mars, 2017
60- vjetori i Traktatit të Romës
NGA: KËSHILLI I BASHKIVE DHE RAJONEVE TE EVROPES (CEMR) 60- vjetori i Traktatit të Romës Federica Mogherini: “Ne kemi nevojë për pragmatizëm të pushtetit vendor për të ndërtuar të ardhmen e Evropës. Ne kemi nevojë për administratorëve lokale të zgjuar, me ndjenjën e përgjegjësisë dhe pragmatizmit për të ndërtuar të ardhmen e Evropës.” Ky ishte...
Vizitë studimore në Stamboll organizuar nga Shoqata e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim me Shoqatën e Bashkive të Turqisë
27 Mars, 2017
Vizitë studimore në Stamboll organizuar nga Shoqata e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim me Shoqatën e Bashkive të Turqisë
Shoqata e Bashkive te Shqiperise ne bashkepunim me Shoqaten e Bashkive te Turqise,po organizoine nje vizite studimore ne Stamboll nga dt 19-24 Mars. Vizita ka per qellim shkembimin e eksperiencave ne shperndarjen dhe organizimin e sherbimeve publike,ne binjakezimet ndermjet bashkive ne Turqi por jo vetem,ne planifikimin urban, etj. Sot ne dite e pare te vizites...
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë organizon mbledhjen e rradhës së Komitetit Drejtues
25 Janar, 2017
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë organizon mbledhjen e rradhës së Komitetit Drejtues
Njoftim për Median Pogradec, 25 janar 2017 Shoqata e Bashkive të Shqipërisë organizon mbledhjen e rradhës së Komitetit Drejtues, i cili u organizua nën kujdesin e Kryetarit të Bashkisë Pogradec, z. Eduart Kapri në ambientet e kësaj bashkie. Në këtë takim u prezantuan aktivitetet dhe rezultatet e punës së kryer në një hark kohor prej...
Takimi i parë i Këshillit Konsultativ Qeveri qendrore- Qeveri vendore
23 Janar, 2017
Takimi i parë i Këshillit Konsultativ Qeveri qendrore- Qeveri vendore
19 Shkurt 2017 Në takimin e parë të Këshillit Konsultativ Qeveri qendrore- Qeveri vendore. Në këtë këshill bashkitë do përfaqesohen respektivisht nga shoqatat e tyre dhe drejtimi do të bëhet me rotacion. Përfaqesuesit e 61 bashkive në KK janë: Voltana Ademi-  Bashkia Shkodër, Erion Veliaj– Bashkia Tiranë, Eduart Kapri- Bashkia Pogradec, Zamira Rami- Bashkia Gjirokastër,...
Konkurs i Praktikave të Mira
5 Janar, 2017
Konkurs i Praktikave të Mira
  Konkurs i Praktikave të Mira Shoqata e Bashkive u përfaqësua në ekipin e vlerësimit të Konkursit të Praktikave të mira të zhvilluara nga bashkitë e reja pas Reformës Territoriale, me mbështetjen e DLDP dhe organizuar nga Agjencitë e Zhvillimit Rajonal.  Ky konkurs u zhvillua në 4 rajone të vendit Tiranë, Shkodër, Vlorë dhe Korçë....
Projekti URGENT
5 Janar, 2017
Projekti URGENT
Projekti URGENT  Bashkë me kolegët nga Bashkia Kamëz dhe Lezhë morem pjesë në Konferencën Nderkombëtare “Emigracioni dhe dialogu nderkulturor-nga global ne lokal. Kjo konference u organizua ne kuader te projektit URGENT.  Urban Re-Generation: European Network of Towns. Shoqata e Bashkive është partnere në këtë projekt.  
Integrimi fuqizon Shqiperine
5 Janar, 2017
Integrimi fuqizon Shqiperine
Integrimi fuqizon Shqiperine Sot në Workshopin e organizuar në Universitetin Aleksandër Moisiu në Durrës mbi Rolin e Qeverisjes Vendore në procesin e integrimin në BE. Bashkitë shqiptare kanë një rol të madh për të luajtur në procesin e integrimit. Bashkitë duhet të ndërtojnë struktura të posaçme dhe të angazhojnë burime njerëzore për të ndjekur çështje...
5 Janar, 2017
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacionin Gjerman Konrad-Adenauer-Stiftung zyra Tiranë po organizojnë një workshop dy ditor me qëllim marrjen e mendimeve nga specialistët e bashkive lidhur me ligjin e ri të financave vendore që është në proçes hartimi. Zbatimi me sukses i reformës territoriale, dhe marja e funksioneve të reja kerkon burime...
Këshillim për organizimin e brendshëm të bashkisë për të siguruar shërbim më të mirë për qytetarët
5 Janar, 2017
Këshillim për organizimin e brendshëm të bashkisë për të siguruar shërbim më të mirë për qytetarët
Këshillim për organizimin e brendshëm të bashkisë për të siguruar shërbim më të mirë për qytetarët Kjo është tema e programit të këshillimit ofruar për Shoqatën e Bashkive dhe dy bashkitë e përzgjedhura-Bashkia Mallakastër përfaqësuar nga Zëvendës Kryetari Z Hajredin Serjani dhe Bashkia Vau Dejës përfaqësuar me Z. Herion Jashari Sekretar i Përgjithshëm i Bashkisë. ...
Katër specialistë nga Bashkitë Shqiptare morrën pjesë në trajnimin e organizuar nga Unioni i Bashkive Botërore Turke (TDBB)
5 Janar, 2017
Katër specialistë nga Bashkitë Shqiptare morrën pjesë në trajnimin e organizuar nga Unioni i Bashkive Botërore Turke (TDBB)
Katër specialistë nga Bashkitë Shqiptare morrën pjesë në trajnimin e organizuar nga Unioni i Bashkive Botërore Turke (TDBB) në bashkëpunim me TIKA, mbështetur nga Bashkia Denizli dhe Kocaeli Metropolitane me 16 dhe 22 Tetor 2016, bashkë me pjesëmarrjen e 16 ekspertëve të qeverisjes vendore nga 7 vende të ndryshme, “Menaxhimi i ujit, ujërave të zeza...
ShBSh do të jetë pjesë e projektit ‘Drejt Observatorit Decentralizimit Rajonal (RDO) në Evropën Juglindore
5 Janar, 2017
ShBSh do të jetë pjesë e projektit ‘Drejt Observatorit Decentralizimit Rajonal (RDO) në Evropën Juglindore
Shoqata e Bashkive mori pjesë në seminarin dhe do jetë pjesë e projektit ‘Drejt Observatorit Decentralizimit Rajonal (RDO) në Evropën Juglindore në Shkup, në 12-13 tetor, organizuar nga NALAS- Rrjeti i shoqatave të Autoriteteve Lokale të Evropës Juglindore. Seminari i dedikohet monitorimit rajonal të decentralizimit në kuadër të zbatimit të Strategjisë 2020 në Evropës Juglindore. ...
ShBSh së bashku me bashkinë e Vaut të Dejës hartojnë vet-vlerësimin financiar bashkiak
5 Janar, 2017
ShBSh së bashku me bashkinë e Vaut të Dejës hartojnë vet-vlerësimin financiar bashkiak
Shoqata e Bashkive së bashku me bashkinë e Vaut të Dejës hartojnë vet-vlerësimin financiar bashkiak Pregatitja e këtij dokumenti përfundimtar ishte si pjesë e programit të Bankës Botërore për vendet e Ballkanit dhe në bashkëpunim me NALAS janë kryer gjatë këtyre muajve një sërë pregatitjesh për vet-vlerësimin financiar të bashkisë Vau i Dejës. Ky mjet,...
Konferencë Pune e Qeverisjes Vendore-“Decentralizimi – nje vit me pas”
5 Janar, 2017
Konferencë Pune e Qeverisjes Vendore-“Decentralizimi – nje vit me pas”
Konferencë Pune e Qeverisjes Vendore-“Decentralizimi – nje vit me pas” organizuar nga Shoqatat e Bashkive me mbështetjen e USAID – Projekti i Planifikimit dhe Qeverisjes Vendore (PLGP). Të pranishëm Kryetaret dhe Kryetarët e 61 bashkive të vendit komuniteti i donatorëve dhe Organizata të Shoqërisë Civile si dhe Z. Bledi Çuçi, Ministër i Shtetit për Çështjet...
Vizitë në zyrat e Fondacioni Konrad Adenauer Stiftung
5 Janar, 2017
Vizitë në zyrat e Fondacioni Konrad Adenauer Stiftung
Vizitë në zyrat e Fondacioni Konrad Adenauer Stiftung Takimi me z.Valter Glos, Drejtorin e KAS  u fokusua në situaten dhe shumë çeshtje aktuale në Shqipëri.  Në fokus të takimit ishin çështje të demokracisë vendore, decentralizimi i pushtetit vendor, zbatimi i reformes territoriale, kuadri ligjor që reforma të jetë efektive dhe funksionale, ndarja e buxhetit dhe...
Buxhetimi shumëvjeçar i investimeve në nivel lokal në EJL
5 Janar, 2017
Buxhetimi shumëvjeçar i investimeve në nivel lokal në EJL
Buxhetimi shumëvjeçar i investimeve në nivel lokal në EJL Shoqata e Bashkive dhe përfaqesues të bashkive Vlorë, Shkodër dhe Vau Dejes, po marrin pjesë në Shkollën verore me temë Qeverisja Lokale dhe Marrëdhëniet Fiskale Ndërqeveritare 2016. Kjo shkollë po organizihet për të tretën here dhe e organizuar nga NALAS, mbështetur nga World Bank-Austria Urban Partnership...
Menaxhimi i mbetjeve, gjetja e modeleve dhe praktikave efikase është dhe mbetet problem dhe sfidë për të gjitha bashkitë.
5 Janar, 2017
Menaxhimi i mbetjeve, gjetja e modeleve dhe praktikave efikase është dhe mbetet problem dhe sfidë për të gjitha bashkitë.
Menaxhimi i mbetjeve, gjetja e modeleve dhe praktikave efikase është dhe mbetet problem dhe sfidë për të gjitha bashkitë. Bashkia Shkodër, Lezhë dhe Vau Dejës që kanë qenë përfituese nga projektit rajonal për menaxhimin e integruar të mbetjeve në zonat rurale dhe bregdetare, duhet të ndanin rezultatet dhe praktikat me bashkitë tjera.  Këtij qëllimi i...
Konferenca përmbyllëse për projektin “Menaxhimin e mbeturinave të ngurta në zonat ndërkufitare rurale dhe bregdetare në rajonit të Evropës Juglindore
5 Janar, 2017
Konferenca përmbyllëse për projektin “Menaxhimin e mbeturinave të ngurta në zonat ndërkufitare rurale dhe bregdetare në rajonit të Evropës Juglindore
Konferenca përmbyllëse për projektin “Menaxhimin e mbeturinave të ngurta në zonat ndërkufitare rurale dhe bregdetare në rajonit të Evropës Juglindore. Struga, Maqedoni më 21 – 22 qershor 2016. 12 Bashki nga Shqipëria dhe 30 përfaqësues të tyre, staf dhe nga ndërmarrjet e menaxhimit të mbetjeve morën pjesë dhe po ndjekin punimet e konferencës. Në konferencë...
Pogradec- trajnim një-ditor me qëllim ofrimin e asistencës për bashkitë në hartimin e strukturave të tyre organizative.
5 Janar, 2017
Pogradec- trajnim një-ditor me qëllim ofrimin e asistencës për bashkitë në hartimin e strukturave të tyre organizative.
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacionin Hanns Siedel organizoi trajnim një-ditor me qëllim ofrimin e asistencës për bashkitë në hartimin e strukturave të tyre organizative. Pushteti vendor në Shqipëri ka pësuar kohët e fundit ndryshime thelbësore me zhvillimin e reformave të rëndësishme, si ajo administrativo-territoriale dhe me miratimin e Ligjit 139/2015 “Për...
Trajnim një-ditor me qëllim ofrimin e asistencës për bashkitë në hartimin e strukturave të tyre organizative
5 Janar, 2017
Trajnim një-ditor me qëllim ofrimin e asistencës për bashkitë në hartimin e strukturave të tyre organizative
  Shoqata e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacionin Hanns Siedel organizuan një  Trajnim një-ditor me qëllim ofrimin e asistencës për bashkitë në hartimin e strukturave të tyre organizative.  Pushteti vendor në Shqipëri ka pësuar kohët e fundit ndryshime thelbësore me zhvillimin e reformave të rëndësishme, si ajo administrativo-territoriale dhe me miratimin e Ligjit...
Trajnim një-ditor me qëllim ofrimin e asistencës për bashkitë në hartimin e strukturave të tyre organizative.
5 Janar, 2017
Trajnim një-ditor me qëllim ofrimin e asistencës për bashkitë në hartimin e strukturave të tyre organizative.
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë në bashkëpunim me Fondacionin Hanns Siedel organizuan një Trajnim një-ditor me qëllim ofrimin e asistencës për bashkitë në hartimin e strukturave të tyre organizative. Pushteti vendor në Shqipëri ka pësuar kohët e fundit ndryshime thelbësore me zhvillimin e reformave të rëndësishme, si ajo administrativo-territoriale dhe me miratimin e Ligjit 139/2015...
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë, aksion për pastrimin e territorit
23 Nëntor, 2016
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë, aksion për pastrimin e territorit
Kësaj here ndalesa e radhës ka qënë në territorin e Bashkisë Vaut të Dejës, në fshatin Melgushe. Nismës i janë bashkuar edhe drejtues të bashkisë si dhe nxenës të shkollave të mesme dhe 9-vjeçare. Drejtori Ekzekutiv i Shoqatës së Bashkive të Shqiperisë, Agron Haxhimali është shprehur se kjo iniciativë vjen me nje fokus të veçantë...
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë kontribuon në pastrimin e bregdetit në 5 km gjatësi
23 Nëntor, 2016
Shoqata e Bashkive të Shqipërisë kontribuon në pastrimin e bregdetit në 5 km gjatësi
Administrata e Bashkisë së Lezhës në bashkëpunim me Shoqatën e Bashkive të Shqipërisë dhe Komitetin Rinor kanë ndërmarrë një aksion për pastrimin e bregdetit të Talës. E gjithë gjatësia e plazhit prej 5 km është çliruar totalisht nga mbeturinat e shumta të sjella nga deti. Nisma të tilla kanë si qëllim përcjelljen e mesazheve sensibilizuese...
BASHKËPUNËTORËT TANË
partner_logo_nalas
partner_logo_coplan
partner_logo_konrad
partner_logo_giz
partner_logo_swiss
partner_logo_alda
partner_logo_cemr
partner_logo_hams
partner_logo_keshilli
partner_logo_undp
partner_logo_worldbank
partner_logo_acr+
partner_logo_tdbb