60- vjetori i Traktatit të Romës

27 Mars, 20170

NGA: KËSHILLI I BASHKIVE DHE RAJONEVE TE EVROPES (CEMR)

60- vjetori i Traktatit të Romës

Federica Mogherini: “Ne kemi nevojë për pragmatizëm të pushtetit vendor për të ndërtuar të ardhmen e Evropës. Ne kemi nevojë për administratorëve lokale të zgjuar, me ndjenjën e përgjegjësisë dhe pragmatizmit për të ndërtuar të ardhmen e Evropës.” Ky ishte mesazhi zëvendës- presidentes së Komisionit Evropian, Federica Mogherini, drejtuar Kryetarëve të Bashkive dhe Liderëve Rajonalë në gjithë Evropën. Ajo e bëri këtë deklaratë në nisje të debatit mbi “qeveritë lokale dhe rajonale dhe partnerët e BE-së për të promovuar demokracinë dhe zhvillimin global”, e organizuar së bashku me mbledhjen  e Byros Ekzekutive të Këshillit të Bashkive dhe Rajoneve Evropiane (CEMR), e cila u zhvillua në Romë më 24 mars 2017.

Duke reaguar ndaj kësaj, presidenti i CEMR, AICCRE dhe rajoni Emilia-Romagna, Stefano Bonaccini, deklaroi: “Ne jemi të vetëdijshëm se paqja që kishim për gjashtëdhjetë vitet e fundit është rezultat i BE-së. Ne nuk kemi nevojë për të ndërtuar mure. Ne duhet të ndërtojmë ura, së bashku me Kryetarët e Bashkive dhe liderët rajonale, dhe Shoqatat e përfaqësuesve të tyre.

Një shkrim më të zgjeruar ju mund t`a lexoni në faqen zyrtare të CEMR,

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *